ESL Pro League Season 15 B Grubu Tamamlandı

Birbirinden heyecanlı maçlar izleten ESL Pro League Season 15 etkinliği bu hafta B Grubu karşılaşmalarıyla kaldığı yerden devam etti. Birçok tahmini yanıltan birbirinden sürpriz sonuçların izleyenleri şaşırttığı bu haftada neler olup bittiğine kısaca bir göz atalım.

ESL Pro League Season 15 B Grubu sonuçlarında ilk sürprizi bu kez grubun son sırasında görüyoruz. Son dönemde oldukça etkili oyunlarıyla adından söz ettiren Sprout, grupta sıfır çekerek etkinliğe hayli erken veda etti ve önemli bir fırsatı kaçırmış oldu. 5 maçta sadece 2 harita kazanabilen takımın önümüzdeki haftalardaki performansı da moral açısından bu bozgundan etkilenebilir. Grubun belki sürpriz olmayan tek sonucu ise beşinci sırada grubu tamamlayan Outsiders oldu. Virtus.Pro kadrosu olan ve Rusya-Ukrayna savaşında ESL’in yaptırımlarından ötürü kulüp ismi altında oynamayan beşli sıkı mücadele etse de sadece iki maçtan galip ayrılmayı başarabildi. Bir üstte bulunan Vitality ile aynı sayıda maç kazanmasına ve round averajında önde olmasına rağmen birebir eşleşmede Vitality ekibine kaybeden Outsiders, böylece beşinci sırada haftayı tamamladı.

Grubun ilk yarısını tamamlarken karşımızda Vitality’i görüyoruz. Çalkantılardan adım adım kurtulmaya başladığını söylesek de henüz tam anlamıyla geri dönmeyi başaramadığını gördüğümüz Fransa takımı, grupta sadece Sprout ve Outsiders karşısında galip gelebildi. Etkinliğe grup aşamasında veda eden bu üçlünün ardından ise Playoff aşamasına katılmaya hak kazanan ilk takım FaZe Clan oluyor. 3 maçta galibiyet alan FaZe Clan, güçlü kadrosuyla şaşırtmıyor ancak beklentileri de tam anlamıyla karşıladığını söylemek zor. Playoff maçlarında iddiasını sürdürmek için şansını nasıl değerlendireceği merak konusu.

Zirveye ilerlerken ikincilik koltuğunda karşımıza ENCE çıkıyor. Tecrübeli oyuncuları Snappi’nin kaptanlığında genç yeteneklerle oldukça güçlü bir tablo çizen ve sadece lider FURIA‘ya 2-1 mağlup olan ENCE, Playoff aşamasına iddialı bir giriş yaptı. Bu tek mağlubiyetleri ise onlara çeyrek final biletine mal oldu. Son olarak liderlikte Brezilya’nın genç oyuncularından oluşan ve kötü günlerinde oldukça tutuk oynarken iyi günlerinde adeta sahayı rakibine dar eden FURIA bulunuyor. Sadece FaZe Clan karşısında mağlup olan ve birebir eşleşmedeki galibiyetle çeyrek final biletini yakın takipteki rakibi ENCE’in elinden almayı başaran FURIA, bu performansı son düzlükte sürdürebilecek mi göreceğiz.

ESL Pro League Season 15 heyecanı haftaya C Grubu ile devam edecek. Yine ateş hattı gibi bir grup karşımızda. ESL’in yaptırımları sebebiyle Players adı altında oynayan Gambit kadrosu, Team Liquid, GODSENT, BIG, Movistar Riders ve Party Astronauts şeklinde oluşan altılıdan heyecanlı karşılaşmalar göreceğimiz kesin.

Exit mobile version