ESL Pro League Season 15 D Grubu Maçları Tamamlandı

Nihayet yılın en büyük CSGO etkinliklerinden biri olan ESL Pro League Season 15 için grup aşamasının sonu olan D Grubu karşılaşmaları tamamlandı. Bu grupta da tıpkı C Grubu karşılaşmalarında olduğu gibi sıralamada takımlar kendilerinden aşağıda olanlara karşı maç kazanırlarken kendilerinden üstte yer alan takımlara karşı mağlup oldular.

Grubun son sırasında yer alan Evil Geniuses için hafta oldukça moral bozucu geçti. Sadece 1 harita galibiyetiyle oldukça verimsiz bir grup aşaması geçiren ekip, böylece etkinliğe erken veda etti. Ardından gelen Complexity için de durum pek iç açıcı değildi. 2-1 kazandıkları Evil Geniuses karşılaşması dışında sadece 2 harita kazanabilen Complexity de bütün çabalarına rağmen grupta fazla tutunamadı. Ardından grubun sürprizi AGO sahneye çıktı. Grubun katılımcıları arasında nispeten daha alt seviyelerde görmeye alıştığımız AGO, buna rağmen Complexity ve Evil Geniuses kadrolarını geçmeyi başardı. Ancak grubun ağır toplarına karşı harita galibiyeti alamayan beşliyi de son düzlükte etkinliğe veda ederken gördük.

Grubun Playoff aşamasına katılmaya hak kazanan takımları beklendiği gibi Natus Vincere, Heroic ve Astralis oldu. İlk olarak Astralis eski günlerini aratsa da henüz mücadeleden kopmuş olmadığını ilk Playoff slotunu alarak gösterdi. Heroic de oldukça sıkı bir mücadele ortaya koymasına karşın Natus Vincere’ye yenilmekten kurtulamayınca Astralis ile birlikte ilk Playoff aşamasındaki yerini aldı. Grubun lideri Natus Vincere ise tüm rakiplerini tek tek devirdi ve içinden geçilen zorlu döneme rağmen Çeyrek Final biletini kapmayı başaran taraf oldu.

Artık geriye Playoff aşaması kaldı. 5 Nisan tarihinde Grup Aşaması’nı 2. ve 3. sıralarda bitiren takımların sahaya çıkmasıyla başlayacak olan Playoff aşamasında ilk maçlardan sonra grup liderleri de mücadeleye dahil olacak. Bu noktadan sonra herkesin aklında tek bir hedef olacak: Şampiyonluk. Kupayı kaldıran takımın $175,000 değerinde ödül ile eve döneceği bu Playoff fırtınasını sakın kaçırmayın.

Exit mobile version