ESL Pro League Season 16 A Grubu Maçları Tamamlandı

31 Ağustos tarihinde A Grubu açılış maçlarıyla başlayan ESL Pro League Season 16 etkinliğinde ilk grup için perde kapandı. 6 takımdan üç tanesi turnuvaya veda ederken ikisi Playoff açılış round’una, biri ise Çeyrek Final aşamasına yükselmeyi başardı.

Her takımın 5 farklı rakiple birer Bo3 karşılaşma üzerinden mücadele ettiği etkinlikte turnuvaya en son sırada veda eden ekip Endpoint oldu. Tek galibiyetini Natus Vincere karşısında alan Endpoint, bu maçın dışında sadece bir harita galibiyeti alabildi. Onları takip eden isim ise İsveç devi Ninjas In Pyjamas idi. Büyük beklentilerle sahaya çıkan kadro, iki galibiyetini Endpoint ve Natus Vincere karşısında alırken diğer maçlarda hiç harita galibiyeti alamadı. Dördüncü sırada etkinliğe veda eden son isim ise yine iki galibiyetle Spirit oldu. Endpoint ve Ninjas In Pyjamas karşısında galip gelmeyi başaran Spirit, başka harita galibiyeti alamamakla birlikte averaj ile dördüncülüğe oturmayı başardı.

Playoff aşamasına yükselmeyi başaran takımlardan son sırada Natus Vincere‘yi görüyoruz. Spirit ve Fnatic karşısında iki galibiyet alan Natus Vincere, diğer üç maçta iki harita galibiyeti alırken yakaladığı averaj farkıyla etkinlikten elenmekten zor da olsa kurtulmayı başardı. Liderlik yarışında oldukça sıkı bir mücadele veren Fnatic de ikincilikle grubu tamamlayan isim oldu. Her maçta mutlaka harita galibiyeti almayı başaran Fnatic, gruptan elenen üçlü karşısında aldığı üç galibiyetle kendisini üst sıralara taşımayı bildi. Grubun zirvesinde ise tüm karşılaşmalarından zaferle ayrılan Vitality bulunuyor. Sadece zorlu rakipleri Fnatic ve Natus Vincere karşısında birer harita kaybeden Vitality, grupta adeta fırtına gibi esti ve Çeyrek Final aşamasının ilk katılımcısı olmayı başardı.

Bu keyifli ve çekişmeli açılış serisinin artından gözler B Grubu maçlarına çevrildi. 7 Eylül tarihinde başlayacak olan karşılaşmalarda FaZe Clan, FTW, G2, BIG, Outsiders ve MiBR ekipleri mücadele edecek.

Exit mobile version