ESL Pro League Season 16 Çeyrek Final Aşaması Tamamlandı

Artık adım adım sona yaklaşılan ESL Pro League Season 16 etkinliğinde çeyrek final karşılaşmaları da geride kaldı. 24 takımla başlayan etkinlikte son 4 takımın mücadeleye tutunmaya devam ettiği ve heyecanın tırmandığı günlerdeyiz. Dün oynanan iki karşılaşmayı kısaca hatırlayalım ve günün maçlarına bir göz atalım.

Dün itibariyle sahada G2 vs. Natus Vincere ile Vitality vs. Outsiders karşılaşmaları vardı. İki dev ekip G2 ve Natus Vincere, sırasıyla Dust2, Inferno ve Mirage haritalarında karşı karşıya geldiler. İlk harita beklendiği gibi kıran kırana geçse de sürpriz şekilde Natus Vincere ekibi 16-13’lük galibiyetten sonra maçtan koptu ve rakibi bu durumu iyi değerlendirerek Inferno ve Mirage haritalarında 16-9’luk iki net galibiyetle yarı finale yükseldi. Vitality ile Outsiders karşılaşması ise iki harita sürmesine rağmen her saniyesiyle dolu doluydu. Mirage ve Dust2 haritalarında oynanan maçta Vitality oldukça zorlanarak da olsa sırasıyla 16-13 ve 19-17’lik iki galibiyet alarak rakibine harita kaptırmadan yarı finale adını yazdıran taraf oldu. Özellikle uzatmalara giden Dust2’de ZywOo takımını sırtlayan oyuncu olarak istatistiklerde yerini aldı.

Bugün oynanacak olan yarı final mücadelesinin ilk ayağı Cloud9 vs. Liquid karşılaşması henüz başladı. Inferno, Ancient ve Dust2 haritalarının tercih edildiği eşleşmeden sonra ise G2 ile Vitality karşı karşıya gelecek. Gecenin sonunda ise yarın oynanacak olan final mücadelesinin taraflarını belirlemiş olacağız. Artık yalnızca HLTV Top10 takımlarının kaldığı maratonda hataya kesinlikle yer olmayacak. Bu nefis maçları sakın kaçırmayın!

Exit mobile version