ESL Pro League Season 16 Playoff 3. Gün

Giderek tansiyonun yükseldiği ESL Pro League Season 16 Playoff aşamasında artık büyük isimler birer birer gruptan kopuyorlar. Dün itibariyle ilk çeyrek final karşılaşmalarının tamamlandığı etkinlikte bu akşam yarı finalin ikinci maçı için katılımcılar belirleniyor.

Dünkü haberimizde MOUZ ile Liquid karşılaşmasının özetini de sizlerle paylaşmıştık. Liquid sürpriz bir şekilde güçlü rakibini fazla zorlanmadan 2-0 ile eleyerek etkinlikte yarı finale yükselmişti.

İkinci karşılaşmada Cloud9 ve FaZe Clan ekiplerini karşı karşıya izledik. Inferno, Ancient ve Mirage haritalarında izlediğimiz karşılaşmada hızlı başlayan FaZe Clan, yakaladığı avantajı maç sonuna taşıyamadı. Inferno’da başa baş geçen bir mücadeleyi 16-13 önde tamamlayan FaZe Clan, Ancient’ta Cloud9’a karşı savunmada zor bela direnirken hücumda varlık dahi gösteremedi ve böylece 16-8’lik Cloud9 galibiyeti ile skor dengelendi. Son harita Mirage’da ise yine Cloud9 tarafında daha üstün bir oyun ve özellikle Ax1Le‘ın başarılı bireysel performansı ile gelen 16-11’lik bir galibiyet gördük.

Bugün ise Vitality vs. Outsiders ile G2 vs. Natus Vincere karşılaşmaları oynanarak çeyrek final aşaması tamamlanacak. Vitality’nin Mirage haritasında 16-13 ile öne geçtiği mücadelede Dust2 haritası 15-15 sonuçlandı ve uzatmaya gidildi. Eğer Outsiders son roundda yakaladığı bu şansı iyi değerlendirirse karar haritası olarak Overpass oynanacak. Bu karşılaşmanın ardından ise erken final gibi bir çeyrek final maçı bizleri bekliyor olacak.

Exit mobile version