ESL Pro League Season 16 Playoff 1. Gün

27 Eylül’de perdeyi açan ESL Pro League Season 16 Playoff aşaması, birbirinden heyecanlı karşılaşmalarla izleyenlere mükemmel bir CSGO keyfi sunuyor. İlk günün karşılaşmalarına kısaca göz atarken bugün oynanacak olan diğer iki açılış maçını da sizlerle paylaşıyoruz.

Açılışı Fnatic ve Liquid ekiplerinin yaptığını dünkü haberimizde belirtmiştik. Inferno ve Overpass‘te yenişemeyen Fnatic ve Liquid için son harita Ancient‘ta beraberliği bozan taraf 16-10 ile Fnatic oldu. Böylece Liquid etkinliğe veda etti ve Fnatic ile MOUZ çeyrek final karşılaşmasında eşleşerek Perşembe gününe hazırlanmaya başladılar. Diğer karşılaşmada ise FaZe ve Complexity sahadalardı. Açılışta beklenmeyen bir Complexity atağı izledik, Overpass haritasında sürpriz bir üstünlük yakalayan beşli 16-9 ile skorda avantaj yakaladı. Ancak FaZe kolay lokma olmadığını Inferno‘da açıkça gösterdi ve son round’a kadar süren maçta 16-14’e ulaşarak skora denge getirdi. Bu noktadan sonra rakibini çözmeyi başaran FaZe, özellikle rain‘in net fark yarattığı haritada 16-8’e çabuk ulaşarak rakibini eledi ve Cloud9 ile çeyrek final eşleşmesine yükseldi.

Bu akşamın maçları FURIA vs. Outsiders ile Heroic vs. Natus Vincere şeklinde. Son dönemde yükselen bir grafik çizen FURIA’nın yanı sıra yıllardır tüm rakipleri korkutan Natus Vincere çeyrek finale yakın görülen isimlerdi. Ancak biz bu satırları yazarken sonuçlanan FURIA vs. Outsiders karşılaşmasında ilk harita Ancient‘ı 16-11 kazanan FURIA, bu momentumu koruyamayarak önce Vertigo‘da 10-16, ardından Inferno‘da 6-16 gibi farklı skorlarla yenildi ve güçlü bri grup aşaması performansından sonra etkinliğe veda etti. Sırada Heroic ile Natus Vincere mücadelesi var, sürprizlere açık olan bu karşılaşma için ESL’in resmi kanallarını takip edebilirsiniz.

Exit mobile version