ESL Pro League Season 16’da G2 Fırtınası

Malta’da oynanmakta olan ESL Pro League Season 16 etkinliğinin grup aşamasında B Grubu karşılaşmaları da dün akşam itibariyle tamamlandı. Oldukça dengeli sonuçların alındığı grupta tüm takımlar son tabloda kendilerinden yukarıda olan takımlara yenilirlerken kendilerinden alt sırada olan takımların tamamına karşı galibiyet almayı başardılar.

ESL Pro League Season 16 B Grubu maçları sonucunda sıralamanın en alt kısmında tüm maçlarından mağlup ayrılan ve yalnızca BIG’e karşı bir harita kazanabilen FTW ekibini görüyoruz. Portekizli kadro için zorlu bir etkinlik oldu ve erken veda ettiler. Beşinci sırada ise yalnızca FTW karşısında galip gelen ve diğer maçlarda toplam iki harita galibiyeti bulunan MiBR var. Brezilya’nın önemli isimlerinden olan MiBR ekibi de bu etkinlikte istediği başarıya ulaşamadı. Playoff aşamasını son anda kaçıran dördüncü sırada ise Alman devi BIG bulunuyor. MiBR ve FTW karşısında 2-1’lik galibiyetler alan BIG, kalan üç rakibinden hiç harita skoru alamadan mağlup oldu ve dördüncü sırada grubu tamamladı.

Playoff aşamasına yükselmeyi başaran tarafa geçtiğimizde ise üçüncü sıraya yerleşmeyi başaran Outsiders‘ı görüyoruz. Alt sıralardaki tüm rakipleri 2-0 geçen Outsiders, FaZe Clan’dan da bir harita skoru almayı başardı ancak G2 karşısında fazla direnemedi. Özellikle G2 maçında Inferno’da aldığı 2-16’lık mağlubiyet oldukça ciddi bir moral bozukluğu yarattı. Zirve yarışında tüm rakiplerini devirirken yalnızca G2 engeline takılan FaZe Clan da bu zorlu haftanın sonunda ikinci sıraya yerleşiyor. Zirvede ise grubu adeta paramparça eden ve hiçbir rakibine tek bir harita dahi kaybetmeden lider olmayı başaran bir namağlup G2 görüyoruz. 73 round averajı ile zirvede olan G2 ekibinden sonra gelen FaZe ekibinin round averajının 39 olduğunu söylersek aradaki farkı tahmin edebilirsiniz.

Böylece Çeyrek Final biletini alan G2 ve Playoff açılış maçlarına kalan FaZe Clan ile Outsiders ekipleri, B Grubu’nda etkinliğe devam diyen takımları oluşturuyorlar. C Grubu karşılaşmaları 14 Eylül tarihinde başlayacak. Bu kez karşımızda ENCE, Heroic, Astralis, MOUZ, Complexity ve HEET kadroları olacak. Temsilcimiz Eternal Fire ise, D Grubu karşılaşmalarında 21 Eylül’de ekranlarımızda olacak.

Exit mobile version