ESL Pro League Season 17 A Grubu 1. Gün

Hız kesmeyen CSGO espor takvimi şimdi de ESL Pro League Season 17 ile izleyicileri rekabete doyuruyor. 22 Şubat günü başlayan ESL Pro League Season 17 mücadelesinde A Grubu’nun açılış maçları tamamlandı. Perdeyi açtığımız maçların özetini sizlerle paylaşıyoruz.

A Grubu’nda Outsiders vs. IHC, MiBR vs. Fnatic, Cloud9 vs. Evil Geniuses ve Eternal Fire vs. G2 maçları ile etkinliğin açılışı yapıldı. Dört maçın tamamının 2-0 bitmesi izleyicileri bir miktar üzse de hayli çekişmeli haritalar izledik. Outsiders ve IHC arasında Inferno ile Overpass haritaları oynandı. Açılışı oldukça çekişmeli yapan ekipler son roundlara kadar birbirlerine baskı kurmaya devam ederlerken ilginç bir istatistik ise harita boyunca hiçbir takımın tek round kazandıktan sonra tekrar round kaybetmeyip en az ikişerli galibiyet serileri ile avantajı bir miktar sürdürmesi oldu. Savunma tarafında burun farkıyla önde olan Outsiders, bu avantajı koruyarak haritayı 16-13 önde kapattı. Overpass‘te ise rakibine net bir üstünlük sağlayan Outsiders, ilk yarıda nispeten iyi direnen IHC’yi ikinci yarıda duvar gibi bir savunmayla maçın dışına iterek 16-7‘de aradığı galibiyete ulaştı.

İkinci maçta ise MiBR ile Fnatic mücadelesini izledik. Ancient ve Overpass haritalarında oynanan karşılaşmada genel olarak Fnatic üstünlüğü söz konusuydu. Ancient‘ta açık ara etkili oynayan FASHR ve roeJ, alınan 16-7‘lik net galibiyette önemli pay sahibiydi. Overpass haritasında ise daha dirençli bir MiBR oyunu gördük. Ancak yine de hücumda rakibinden önde olan ve savunmada da dengeyi korumayı başaran Fnatic, 11-12’ye kadar düşse de toparlanarak 5 round birden aldı ve 16-12 ile bir üst tura çıktı.

A Grubu CSGO Dersi Gibi!

Günün en çekişmesiz maçı ise Cloud9 ve Evil Geniuses arasında oynandı. Sırasıyla Inferno ve Mirage haritalarında oynanan karşılaşma ise sh1ro‘nun şahsi şovuyla başladı desek yeridir. 2.00 rating, +21 K/D farkı ve 108.6 ADR ile oynayan sh1ro, takımının 16-5‘lik nefis galibiyetinde aslan payının sahibiydi. Bir sonraki harita olan Mirage‘a da bu moralle giren Cloud9, rakibini 16-4 ile sahadan silerek üst tura kolay geçti.

Son maç ise temsilcimiz Eternal Fire ve dünyanın an itibariyle 1 numarası olan G2 arasındaydı. Sırasıyla Anubis ve Nuke haritalarını izlediğimiz karşılaşmada Eternal Fire’ın oldukça moralli ve cesur oynaması dikkat çekti. Ancak şöyle bir gerçek var ki, Anubis G2’nun genç yıldızı m0NESY‘nin bize özellikle CT tarafında abartısız eziyet ettiği bir mücadeleye tanıklık etti. m0NESY, ilk yarıda 2.21 rating, +17 K/D farkı ve 142.0 ADR ile gerçekten izleyenlerin tansiyonunu yükselten bir performans sergiledi. 10-5 G2 lehine biten ilk yarının ardından Eternal Fire bir miktar dirense de 9-16’ya engel olamadı ve Nuke haritasına geçildi. Burada çok daha etkili oynayan ve son round’a kadar mücadeleden kopmayan temsilcimiz, ilk yarıda 4-11 geri düşmesine rağmen sürpriz bir şekilde hücumda geri geldi ve 14-15’e kadar direndi. Son round’da istediği sonucu alamayan EF, böylece karar haritasına tutunamayarak alt seriye gitti. Ancak tüm baskıya rağmen m0NESY ve huNter-‘a Zeus’la sürpriz yapan imoRR, izleyenlerden etkili performansıyla da alkış aldı.

Sırada Ne Var?

Sırada A Grubu için alt ve üst serilerde ilerleyen takımların karşılaşmaları var. Bu noktadan sonra daha çekişmeli geçecek olan maçlarla A Grubu’nun lideri belirlenerek ilk çeyrek final bileti sahibini bulacak.

Exit mobile version