ESL Pro League Season 17 C Grubu 4. Gün Sonuçları

Adım adım C Grubu finaline yaklaştığımız ESL Pro League Season 17 macerasında dün oynanan 3 karşılaşma ile birlikte son fikstür belli oldu. Alt seriye düşen takımların kıran kırana mücadelesine tanık olduğumuz karşılaşmaların özetlerini sizler için derledik.

11 Mart 2023 tarihinde oynanan ESL Pro League Season 17 C Grubu karşılaşmaları Rooster vs. 00NATION, paiN vs. Grayhound ve OG vs. NiP şeklindeydi. İlk karşılaşma olan Rooster vs. 00NATION eşleşmesinde yine ilginç bir geri dönüş izledik. Sırasıyla Anubis, Inferno ve Mirage haritalarında oynanan maçta ilk harita Rooster’ın rakibini 16-3 ile adeta paramparça etmesi üzerine kuruluydu. 00NATION yıldızı coldzera yokları oynarken Rooster oyuncularından asap‘ın 2.28 rating, 142.3 ADR ve +20 K/D farkı ile akıllara zarar bir performansa imza attığı harita, 00NATION için kabus gibiydi. Ancak bu mağlubiyeti çabuk atlatan ve moral bozmayan Brezilya kadrosu, ikinci harita olan Inferno‘da ilk yarıyı 12-3 geride kapatmalarına rağmen ikinci yarıda 13-2’lik seriye imza atarak inanılmaz bir geri dönüş izletti. Buradan 16-14 galip ayrılan 00NATION, karar haritası Mirage’a 7-0‘lık seriyle başladı. Toparlanarak ilk yarıyı 6-9’a kadar getiren Rooster, ikinci yarıya 5-0’lık seriyle başladı ve 11-9’a kadar açık vermedi. Ancak bu noktada maça asılan 00NATION, 7-1’lik seriyle 16-12 galibiyete ulaştı ve zor bir maçtan nefis bir zaferle ayrıldı.

paiN vs. Grayhound karşılaşması da oldukça çekişmeliydi. Sırasıyla Inferno, Nuke ve Anubis haritalarını izlediğimiz maçta Inferno’nun ilk yarısı oldukça başa baş geçti. Hızlı başlayan Grayhound’u ilerleyen roundlarda durduran paiN, skoru 7-8’e kadar getirdi. Ancak savunmaya geçtiğinde devleşen Grayhound, rakibe round vermeyince 16-7‘lik sonuç hızlı geldi. Nuke haritasında ise açılış 7-0 ile paiN’den geldi, ancak bu kez Grayhound onları durduran taraf oldu ve yine 8-7’lik bir Grayhound üstünlüğüyle ilk yarıya gidildi. İkinci yarıda savunmayı sıkı oturtan paiN, rakibine sadece 4 round kaptırarak 16-12‘ye kadar uzanmayı başardı ve karar haritası Anubis‘e gidildi. Hücum oyunlarının baskın olduğu Anubis’te maça hücum tarafında başlayan takım paiN idi. 11-4’lük fark açan Brezilya ekibi, ikinci yarıda ihtiyacı olan 5 round’un ikisini açılışta aldı. Bir süre rakibini durduramayan Brezilyalılar, sonlara gelinirken bu hücuma engel olmayı başardı ve kalan 3 round’u da alarak tekrar 16-12 skorla zafere ulaştılar.

OG ile NiP arasında geçen maç ise tam bir can pazarıydı. Vertigo ve Mirage haritalarında oynanan karşılaşmada Vertigo haritası başarılı savunma oyunlarının oynandığı bir mücadeleye ev sahipliği yaptı. İlk yarıda açılıştaki üç round NiP ekibine gitse de toparlanan OG bu devreyi 10-5 önde kapatmayı başardı. İkinci yarı savunmaya geçen NiP, rakibe sadece 1 round kaptırarak 16-11‘e uzanmayı başarınca avantajı ele geçirdi. Mirage ise kelimenin tam anlamıyla kıran kırana geçti. Başa baş geçen haritada olağan sürede taraflar yenişemeyince uzatmaya gidildi. İki uzatmanın oynandığı haritada NiP ekibi ikinci uzatmanın başından itibaren rakibine round kaptırmadı ve 22-18’lik skorla yola devam eden taraf oldu.

Bugün oynanan karşılaşmalarda C Grubu’ndan Playoff serisine yükselecek olan takımlar belli olacak. Ardından tüm gözler önümüzdeki hafta oynanacak ve son Playoff katılımcılarını belirleyecek olan D Grubu maçlarına dönecek.

Exit mobile version