ESL Pro League Season 17 C Grubu Tamamlandı

ESL Pro League Season 17 mücadelesinde bu haftanın maçlarına evsahipliği yapan C Grubu, fikstürünü tamamlayarak Playoff aşamasına kimlerin katılacağını belirledi. Son günde oynanan karşılaşmaların özetlerini sizler için derledik.

C Grubu kapanışında oynanan karşılaşmalar 00NATION vs. Grayhound, Vitality vs. FaZe ve Ninjas In Pyjamas vs. 00NATION şeklindeydi. İlk karşılaşma olan 00NATION vs. Grayhound mücadelesi sıkı bir çekişme izletti. Sırasıyla Inferno, Ancient ve Mirage haritalarında oynanan karşılaşma daha ilk haritadan uzatmaya gitti. Takımların sürekli birbirlerini zorladığı ve üstünlüğün kısa aralıklarla el değiştirdiği Inferno haritasında 00NATION, 12-15 çizgisinden maça tutundu ve uzatmalarda 19-16 ile haritayı koparmayı başardı. Ancient haritasına geçildiğinde ise Grayhound bu oyunun kolay kazanılmayacağının sinyallerini veren bir performans sergiledi. Başa baş geçen ilk yarının ardından hücum tarafında vites yükselten İngilizler, bu haritayı 11-10’dan sonra hakimiyeti altına aldı ve 16-10 ile karar haritasına gidildi. Benzer bir senaryoyu Mirage’da 00NATION tarafında gördük. İlk yarı başa baş geçerek 8-7 bitti ve ikinci yarıda hücum tarafında oynayan Brezilya kadrosu rakibi oyundan net şekilde düşürünce 16-9‘luk galibiyet hızlı geldi.

İkinci maç olan Vitality vs. FaZe eşleşmesi ise benzerine az rastlanır bir maç oldu. Anubis ve Nuke haritalarında oynanan maçta iki harita da uzatmaya giderken skor tablosunun gidişatı akıllara zarardı. Anubis‘te hücum oyunlarının baskın olmasına alıştık, ancak ilk yarıda FaZe, ikinci yarıda ise Vitality karşılıklı olarak 14-1’lik bir hücum performansı göstererek haritayı uzatmaya götürdü. Uzatmada tansiyonu iyi yöneten Vitality, bu haritayı kazanan taraf oldu. Nuke haritası da buna oldukça yakın bir çizgide oynanırken bu kez savunma oyunlarındaki karşılıklı 11-4’lük üstünlükler maçı ikinci uzatmaya götürdü. Bu uzatmada da Vitality açık ara rakibinden üstün bir performans sergileyince 2-0’lık galibiyet onların oldu. Bu galibiyette en önemli pay sahibi ise istatistikler itibariyle 1.40 rating, +21 K/D farkı ve 90.0 ADR ile oynayan ZywOo oldu.

Grubun son karşılaşması ise NiP ile 00NATION arasındaydı. Sırasıyla Mirage, Nuke ve Ancient haritalarında oynanan karşılaşmada Mirage üstünlüğü açık ara NiP ekibindeydi. Açılışı 12-3’lük skorla yapan NiP, ikinci yarıda başta biraz zorlansa da daha sonra toparlanarak 16-10‘da rakibin ilerleyişine engel olmayı başardı. Nuke haritasında ise ibreler tam ters yöne döndü. 11-4’lük ilk yarı skoruyla başarılı bir savunma tarafı oynayan 00NATION, hücumda bir miktar gerilemiş gibi görünse de rakibin savunmasını kırmayı başardı ve 16-7‘ye hızlı ulaştı. Böylece sıra karar haritası olan Ancient‘a geldi. Başa baş geçen mücadelede ilk yarı 8-7 00NATION üstünlüğüyle biterken ikinci yarıda hücumda oldukça baskın bir performans izleten Brezilya kadrosu, zorlanarak da olsa 16-12‘ye ulaştı ve bu karşılaşmadan galip ayrılan taraf oldu.

Sırada D Grubu Var

Şimdi gözler ESL Pro League Season 17 mücadelesinde etkinliğin son grubu olan D Grubu’na döndü. Çarşamba günü oynanacak olan açılış karşılaşmalarında Liquid, Rare Atom, ATK, ENCE, Spirit, Astralis, FORZE ve Natus Vincere takımları Playoff bileti için kozlarını paylaşacaklar. Oynanacak olan 4 karşılaşmanın ilk ikisi TSİ 18.00’da, diğer ikisi ise 21.30’da başlayacak.

Exit mobile version