ESL Pro League Season 17 Çeyrek Final 1. Gün Sonuçları

Heyecanın giderek tırmandığı ESL Pro League Season 17 Çeyrek Final serisinde ilk gün karşılaşmaları tamamlandı. Cloud9 vs. MOUZ ve Vitality vs. ENCE eşleşmelerini izlediğimiz nefis bir mücadele gününü geride bıraktık. İki karşılaşmanın da özetini sizler için derledik.

Gecenin ilk karşılaşması Cloud9 ile MOUZ arasındaydı. Sırasıyla Inferno, Vertigo ve Mirage haritalarını izlediğimiz karşılaşmada genel olarak güzel bir çekişme vardı. Inferno haritasında güçlü savunmalar izledik, özellikle MOUZ rakibine adeta göz açtırmadı. İlk yarısı Cloud9 savunmasıyla oynanan maçta MOUZ zorlu bir mücadele verdi ve 6 round almayı başardı. Taraflar değiştiğinde intikamı oldukça sert olan MOUZ, 10-1’lik seri ile bu haritayı 16-10 galibiyet alarak kapattı. Vertigo haritasında ise benzer bir performansı Cloud9 sergiledi. Skora ortak oldukları ilk yarıyı 7-8 geride bitiren Cloud9, ikinci yarıda savunmayı oldukça güçlü kurdu ve rakibine sadece 3 round kaptırarak 16-11‘lik güzel bir galibiyet aldı. Özellikle Ax1Le tarafından savunmada oynanan oyun tam seyirlikti. Son dönemde baskın hücumlarla akıllara kazınan karar haritası Mirage ise maça tutunan Cloud9’ın ilk yarıda rakibini çok net şekilde ezmesine sahne oldu. 11-1’e kadar ilerledikleri üstün bir performansa imza atan Cloud9, son 3 round’u kaptırarak 11-4’e razı oldu. İkinci yarıda hücum tarafını başta iyi değerlendiren MOUZ, 6-1’e kadar geldikten sonra çözüldü ve bu noktadan sonra Cloud9 kalan roundları alarak 16-10‘a ulaşmayı başardı. Böylece Çeyrek Final serisinde ilk yükselen taraf Cloud9 oldu.

ESL Pro League Season 17 Çeyrek Final serisinde ikinci karşılaşma olan Vitality ile ENCE mücadelesi ise çok daha çekişmeli geçti. Son roundlara kadar takımların birbirini her noktada parçaladığı maçta sırasıyla Nuke, Overpass ve Vertigo haritalarını izledik. Genel olarak savunmaların rahat performanslarla öne çıktığı Nuke haritasında ilk yarı savunmada olan Vitality, rakibine ilk 3 round’u kaptırsa da ardından 10-2’lik seri bularak devreye 10-5 önde girdi. İkinci yarı ENCE de ilk 3 round’u kaptırınca maç onlar için bir hayli zora girdi. Ardından oldukça etkili bir savunma performansı izleten ENCE, 14-15’e kadar getirdiği maçı son roundda elinden kaçırdı ve uzatma oynanmadan Overpass haritasına geçildi. Çok sert bir ENCE savunmasıyla geçen ilk yarıda 13-2’yi yakalayan ENCE, ikinci yarıya oldukça önemli bir avantajla geçti. SunPayus‘un bu yarıdaki istatistikleri akıllara durgunluk verecek türdendi. Sadece 15 roundda 2.56 rating, +22 K/D farkı ve 149.4 ADR kaydeden SunPayus, bu haritada takımını adeta sırtında taşıdı. Her ne kadar taraf değiştikten sonra Vitality’den benzer bir performans izlesek de sonlara yaklaşılırken ENCE ihtiyacı olan round’ları almayı başardı ve 16-11 ile maçı karar haritasına götürdü. Karar haritası Vertigo ise kıran kırana geçti. ZywOo‘nun emeklerine adeta yazık olan haritada Vitality turu kelimenin tam anlamıyla apEX‘in performansı sebebiyle kaçırdı diyebiliriz. Hücum tarafında başlayan Vitality, ilk yarıyı 9-6 önde kapatarak ikinci yarıya avantajlı birdi. Maçı 14-11’e kadar getiren ekip, bu noktadan sonra savunmada rakibi tutamayınca arka arkaya 5 round kazanan ENCE, 16-14 ile Yarı Final biletini almayı başardı.

Sırada Ne Var?

Sırada ESL Pro League Season 17 Çeyrek Final serisinin ikinci günü var. FORZE ile FaZe ekipleri biz bu satırları yazarken sahada Yarı Final bileti için mücadele ediyorlar. Onları takip eden maçta ise Heroic ile Natus Vincere’nin erken final niteliğindeki kapışması ekranlarda olacak.

Exit mobile version