ESL Pro League Season 17 Çeyrek Final Mücadelesi Tamamlandı

Adım adım finale doğru ilerleyen ESL Pro League Season 17 etkinliğinde Çeyrek Final de geride kaldı ve bugün itibariyle Yarı Final karşılaşmalarına geçildi. Büyük ödül için sahada olan takımların giderek azaldığı bu çekişmeli turnuvada dün oynanan son iki Çeyrek Final maçının özetini sizler için derledik.

Günün karşılaşmaları, FORZE vs. FaZe ile Heroic vs. Natus Vincere eşleşmeleriydl. FORZE ile FaZe arasındaki maçta sırasıyla Inferno, Overpass ve Mirage haritaları oynandı. Oldukça çekişmeli geçen Inferno haritasında FaZe ilk yarıyı 9-6 skorlu bir hücum oyunuyla kapatırken FORZE de hücumda baskıyı bir nebze daha arttırarak maça tutunmayı başardı. Ancak son roundlara gelindiğinde arka arkaya 5 round birden alan FaZe, 16-13 skorla uzatmalara gitmeden ilk haritada galip geldi. Overpass de bir o kadar başa baş bir mücadeleye ev sahipliği yaptı. Yine 9-6 üstünlükle ilk yarıyı bitirmeyi başaran FaZe ekibi, bu kez FORZE tarafından oynanan etkili savunma oyununu son roundlara kadar maça asılmasına rağmen aşmayı başaramadı. 14-14’e gelen maçta son 2 round FORZE’ye gidince maç 16-14 ile karar haritasına gitti. Ancak Mirage haritasında sahneye Twistzz çıktı ve çok farklı bir performansla rakibini adeta sahaya gömdü. 2.24 Rating, +21 K/D farkı ve 128.6 ADR ile oynayan Twistzz, 16-6 galibiyetin baş mimarıydı. Böylece bu maçta Yarı Final biletini alan taraf FaZe oldu.

ESL Pro League Season 17 etkinliğinde son Çeyrek Final maçı ise Heroic ile Natus Vincere arasında oynandı. Sırasıyla Anubis ve Inferno haritalarında oynanan karşılaşmada ikinci haritanın ikinci yarısına kadar çekişme sürdü. Anubis haritasında taraflar birbirlerini oldukça zorladılar. Maça 6-1 ile başlayan Natus Vincere, ardından toparlanmayı başaran Heroic savunmasına takıldı ve ilk yarı 8-7 Heroic üstünlüğüyle bitti. İkinci yarıda ise savunmada yer yer zorlansa da rakibinden daha üstün bir oyun sergileyen Natus Vincere, bu haritayı 16-13 kazanmayı başardı. Inferno haritasında ise başa başa geçen ve 8-7 Natus Vincere üstünlüğüyle biten ilk yarının ardından b1t ve s1mple ikilisi rakiplerini sahadan sildi dedirtecek bir performansla galibiyete çok hızlı ulaştılar. 16-8 galip gelmeyi başaran Natus Vincere, böylece adını Yarı Final aşamasına yazdırmış oldu.

Sırada Yarı Final Var

Bugün oynanacak karşılaşmalarla Büyük Final için kimlerin sahada kalacağı belirlenecek. İlk olarak Cloud9 ile ENCE arasında oynanacak olan maçın ardından sahaya Natus Vincere ile FaZe ekipleri çıkacak. İlk maçta iki Top 20 takımı, ikinci maçta ise iki Top 5 takımı karşılaşacak ve böylece Büyük Final mücadelesi de bir Top 20 ile bir Top 5 takımı arasında gerçekleşecek. Sürprizlere açık olan bu eşleşme, Bo5 formatında bizlere bütün bir akşam CSGO ziyafeti sunacak. TSİ 17.00‘da başlayacak olan bu harika finali sakın kaçırmayın!

Exit mobile version