ESL Pro League Season 17 D Grubu 2. Gün Sonuçları

Tüm hızıyla süren ESL Pro League Season 17 D Grubu mücadelesi, 2. gün karşılaşmalarıyla üst seri yarı finalleri ve alt seri açılışıyla ekranlardaydı. Oynanan karşılaşmaların özetini sizler için derledik. D Grubu açılış gününün özetini ise burada bulabilirsiniz.

Üst seri yarı finalinde Rare Atom vs. ENCE ile Spirit vs. FORZE karşılaşmalarını izledik. Rare Atom vs. ENCE eşleşmesinde sırasıyla Overpass ve Nuke haritalarını izledik. Ancak Overpass haritasını pek de doya doya izleyemedik çünkü ENCE ekibi rakibine sahayı dar ederek çok hızlı bir 16-3 buldu. Nuke haritasında kendine gelen Rare Atom, son dakikaya kadar sıkı bir mücadele sergileyerek 10-8’e kadar başarılı bir şekilde geldi. Ancak bu noktadan sonra dengesi bozulan takım, rakibin bu hataları değerlendirmesi sonucu geriye düştü ve 12-16 mağlubiyetle alt seriye düştü.

Spirit vs. FORZE karşılaşması ise sırasıyla Mirage, Anubis ve Ancient haritalarında oynandı. Mirage haritasında hızlı başlayan ve 8-2’ye kadar ulaşan Spirit, ardından tek round bile alamayınca bütün çabalarına rağmen rakipten Krad‘ın inanılmaz CT performansıyla bu haritayı 8-16 kaybetti. Anubis açılışında da ilk 3 round’u kaybeden Spirit, bu noktadan sonra harika toparlandı ve Patsi‘nin akıllara durgunluk verecek performansıyla birlikte ilk yarıyı 12-3 kapattı. FORZE ikinci yarıda ilk 4 round’u alarak geri dönecek gibi görünse de tekrar üstünlüğü rakibe kaptırdı ve Spirit böylece 16-7 ile karar haritasına kolay uzandı. Ancient ise beklenenden oldukça kısa ve çekişmesiz bir karşılaşmaya sahne oldu. Tekrar kontrolü ele alan FORZE, rakibine şans tanımadığı haritayı 16-4 ile kazandı ve yola devam etti.

ESL Pro League Season 17 D Grubu alt seri açılışında ise Liquid vs. ATK ile Astralis vs. Natus Vincere eşleşmeleri vardı. Liquid ve ATK arasındaki karşılaşmada sırasıyla Mirage ve Overpass haritalarını izledik. Çekişmeli geçen Mirage haritasında Liquid kadrosu rakibinden burun farkıyla önde kalmayı başardı ve kritik anlarda önemli roundları kazandı. İlk yarısı 9-6 Liquid üstünlüğüyle biten maçta ikinci yarı da başa baş geçti ve 16-12 skorlu bir Liquid galibiyeti gördük. Overpass haritasının özellikle ikinci yarısında ATK beklenen performansı gösteremedi. İlk yarı 6-9 ile nispeten geri dönmesi mümkün bir skorla bitse de ikinci yarıda sadece tek round alabilen ATK, bu haritayı 7-16 kaybetti ve etkinliğe veda eden taraf oldu.

Alt serinin diğer maçı ise Astralis ile Natus Vincere arasındaydı. Sırasıyla Ancient, Overpass ve Inferno haritalarında oynanan karşılaşmada dengeler haritalar arasında çok sert şekilde değişti. Ancient haritasında hücum oyunlarının baskın olduğu bir seyir gördük. Ancak savunmada rakibine nispeten yakın bir performans gösteren Natus Vincere, hücumda çok daha güçlü yüklenince 6-9 geride bitirdiği ilk yarıdan sonra karşılaşmayı 16-11 kazanmayı başardı. Bu galibiyetin üstüne çok farklı bir Astralis izlemeyi çoğumuz beklemiyorduk, ancak Overpass başladığında 2-2’den sonra adeta duvar gibi bir Astralis savunması vardı. Buzz tarafından oynanan ezici oyunla ilk yarıyı 13-2 önde bitiren Astralis, hücum tarafında da ipin ucunu elinden kaçırmadı ve 16-3‘ü çok hızlı buldu. Karar haritası Inferno ise beklendiği gibi çok çekişmeliydi. İlk haritadakine benzer bir senaryo izlediğimiz haritada takımı ipten alan isim kesinlikle s1mple idi. İlk yarıdaki savunma tarafını 7-8 geride bitiren Natus Vincere‘de tek başına ayakta olan s1mple, ikinci yarıda takımın ayaklanmasıyla birlikte Danimarka devine üstün geldi ve 16-12 galibiyetle yola devam etmeyi başardı.

Sırada Ne Var?

Bugünün karşılaşmalarında yalnızca alt serinin yarı final mücadeleleri var. Cumartesi günü ise alt seri finali ile Son Şans Aşaması’nın 6-7-8. sıralarını belirleyecek olan maçlar oynanacak.

Exit mobile version