ESL Pro League Season 17 Yarı Final Sonuçları

Dün oynanan Yarı Final maçlarıyla ESL Pro League Season 17 için artık beklenen an geldi çattı. Büyük Final mücadelesine gidecek olan iki takımın belirlendiği nefis bir Yarı Final serisini geride bıraktık. Biz bu satırları yazarken Büyük Final mücadelesi oynanmakta, ancak önce sizlerle Yarı Final mücadelesinin özetini paylaşalım.

ESL Pro League Season 17 Yarı Final serisindeki iki eşleşme Natus Vincere vs. FaZe ve Cloud9 vs. ENCE şeklindeydi. İlk olarak Cloud9 ve. ENCE eşleşmesi ekranlara geldi. Sırasıyla Ancient, Overpass ve Vertigo haritalarının izlendiği karşılaşmada seyir keyfi yüksekti. Ancient haritasında ilk yarı tamamıyla başa baş geçti ve 8-7’lik Cloud9 üstünlüğüyle ikinci yarıya geçildi. Ancak savunma tarafında bambaşka bir oyun oynayan ENCE, rakibine göz açtırmayarak haritayı 16-10 kazanmayı başardı. Overpass tarafında ise benzer tarifeyi Cloud9’dan gördük. İlk yarıda savunmayı nispeten başarılı kuran ENCE, 9-6 üstünlükle devre arasına gitse de hücumda başarılı olamadı ve Cloud9 bu kez 16-12‘yi bularak rakibinden rövanşını almayı başardı. Yakaladığı momentumu kaptırmamayı kafaya koymuş bir Cloud9 ile Vertigo haritası başladı. Hücumda rakibini oldukça terleten ekip, 9-6 üstünlükle devre arasına giderken savunmada zorlansa da kritik roundlar almayı başardı ve rakibin yer yer baskın oyunlarına rağmen 16-9 ile finale yükselen taraf oldu.

Natus Vincere vs. FaZe karşılaşması daha sert üstünlüklerin görüldüğü ve daha hızlı biten bir maç oldu. Sırasıyla Ancient, Nuke ve Mirage haritalarının oynandığı karşılaşmada maça hızlı başlayan taraf Natus Vincere oldu. Ancient mücadelesinde 13-2’lik ezici bir hücum üstünlüğü kuran Natus Vincere, FaZe ikinci yarıda baskın oynasa da ihtiyacı olan 3 round’u çok geçmeden buldu ve haritayı 16-7 ile çabuk kapattı. Nuke haritasında ise genel olarak savunma oyunlarının daha başarılı görünmesi geleneği bozuldu ve FaZe ekibi ilk yarıdaki hücumda 10-5 gibi kritik bir fark yaratmayı başardı. Bu oyunu savunmada da devam ettiren FaZe, 16-8‘i oldukça hızlı buldu ve maçı karar haritasına götürdü. Mirage başladığında herkes Natus Vincere kadrosunun silkelenmesini bekliyordu ancak beklenen olmadı. Son dönemde hücum oyunlarındaki başarıya tanıklık eden bir diğer harita olan Mirage’da FaZe ekibi ilk yarıdaki başarılı savunma oyununu 10-5’lik avantajla kapattı. Rakibin kuramadığı hücum oyununu ikinci yarıda kurmayı başaran FaZe, başa baş geçen roundlara rağmen zorlanmadan 16’yı buldu ve 16-9 ile finale yükselen ikinci takım oldu.

ESL Pro League Season 17 İçin Final Vakti

Artık yılın en önemli etkinliklerinden biri olan ESL Pro League Season 17 için Büyük Final vakti geldi. Sahada Cloud9 ile FaZe kadrolarını izleyeceğimiz Bo5 serisinde ayrıca Grand Slam heyecanı da var. FaZe için Grand Slam başarısına sadece 1 maç kaldı ve bütün oyuncuları bu ana kadar inanılmaz bir iş çıkardılar. Uzun süredir Cloud9 ile her büyük etkinlikte çok kritik noktalarda karşılaşan Avrupa karması, bu kez CS:GO tarihi sona ererken kapanışı büyük bir başarıyla yapmak üzere sahaya çıkacak.

Exit mobile version