ESL’de, Sahte Bilgi Sunan Profesyonel Oyuncu Banlandı

ESL, Avustralyalı CS:GO oyuncusunu kimlik bilgisi doğrulama sürecinde sahte kimlik bilgisi verdiği için banlandı.

Avustralyalı CS:GO oyuncusu Tyson “asap” Paterson, ESL’e sahte kimlik bilgileri içeren belge sunduğu için 12 ay süreyle banlandı. Kurallara göre rekabetçi sahnede bulunan takımlarda yer almak için en az 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor.

ESL Australia, 28 Kasım tarihinde asap’ın da katıldığı bir turnuva düzenledi. Oyuncunun bu turnuvadan önce katıldığı turnuvalarda yaşını 17 olarak belirttiği fark edilince ise kimlik doğrulama işlemi gerçekleştirildi. asap, ESL’in oyuncudan istediği kimlik bilgilerini sağlarken ise belgeler üstünde değişiklik yaptı. Ancak oyuncunun yaptığı değişiklik ESL’in doğrulama aşamasında fark edildi. Turnuvaya katılmak için yaşını büyük göstermek isteyen oyuncunun yaptığı evrak sahteciliğinin farkına varılmasıyla birlikte ESL harekete geçerek yaptırım uyguladı. Verdiği evraklarda yaşını olduğundan büyük gösteren asap, rekabetçi sahnede yer almaması için ceza uyguladı.

Tyson “asap” Paterson, 31 Aralık 2002 doğumlu ki bu da oyuncunun hâlâ 17 yaşında olduğu demek oluyor. 2 Aralık 2020’den itibaren başlayan ceza, 12 ay sürecek. Bu da oyuncuyu DreamHack, ESL, and ESEA turnuva ve liglerinde rekabet etmekten alıkoyuyor.

ESL Twitter’dan yaptığı açıklamayla 2020’nin tek Major’ı olan ESL One Rio’nun pandemi sebebiyle iptal olduğunu duyurmuştu.

Kasım ayında Pekin’de düzenlenmesi planlanan IEM Beijing-Haidan turnuvasının, pandemi süreci yapılan turnuvalar gibi yine bölgesel klasmanlara ayrılarak oynanılması kararlaştırılırken; LAN turnuvalarının Aralık ayında Köln’de düzenlenmesi planlanan bir turnuva ile geri dönmesi hedefleniyor.

Exit mobile version