Espor Sektöründen Ortaklık Haberleri – 25 Şubat 2021

Şubat ayının sonuna yaklaştığımız günlerde büyük etkinliklerin yankıları geçici olarak durulurken espor sektöründe yeni adımlar atılıyor. Bu kez her iki haberimizde de dünyanın önde gelen markalarıyla organizasyonlarını el sıkışırlarken görüyoruz. Sözü uzatmadan bu iki büyük imzanın detaylarıyla sizleri baş başa bırakıyoruz.

İsveç Profesyonel Futbol Ligi ve DreamHack Sports Games El Ele

İsveç Profesyonel Futbol Ligi (Swedish Professional Football League – SEF) ve DreamHack Sports Games, İsveç profesyonel futbol liglerinin zirvesi olan eAllsvenskan çevresinde uzun soluklu bir işbirliğine girdi. 2021’den itibaren bu iki dev kuruluş, EA SPORTS FIFA Global Series’in bir parçası olarak beraber çalışacaklar. Bu ortaklık SEF’e “espor faaliyetlerini bir sonraki seviyeye taşıma ve kulüp hayran kitlesi üzerinden büyüyerek devasa bir kitleye ulaşma” imkanı tanıyor.

17 kulübün eAllsvenskan liginde top koşturmasının yanı sıra, SEF toplamda İsveç’in iki büyük ligindeki 32 takımı temsil ediyor. İsveç Profesyonel Futbol Ligi, “Allsvenskan ve Superettan’daki tüm kulüpleri destekleyen bir organizasyon”. Organizasyonun misyonu, üye takımlara spor, finans, ticaret ve yönetim sahalarında gelişme konularında öncülük ederek yardımcı olmak.

Bu yeni lig, DremHack Sports Games’in operasyonlarını tesis etme maksadıyla kuruluyor. DreamHack Sports Games, halihazırda Danimarka’da eSuperliga ve Hollanda’da eDivisie liglerini de yürütüyor. İsveç’in eAllsvenskan ligiyle birlikte organizasyon kuzey pazarındaki nüfuzunu kuvvetlendirecek.

FIBA, Twitch İle Çok Yıllık Anlaşma İmzaladı

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), geçtiğimiz Çarşamba günü Twitch ile çok yıllık bir içerik anlaşması imzaladığını duyurdu. Bu anlaşmanın bir parçası olarak, FIBA yaklaşık 600 saatlik canlı basketbol karşılaşmasını federasyondan yayınlayacak ve Twitch kullanıcılarına kendilerine ait içerikleri oluşturmaları için resmi maç kayıtlarına erişim hakkı verecek.

Anlaşmanın finansal koşulları açıklanmadı, ancak FIBA’nın Medya ve Pazarlama Sorumlusu Frank Leenders bu anlaşmadan gelecek olan kazanımların bir kısmının yayınlarda interaktiflik tabanına harcanacağını ve ligin daha da ileri seviyede tanıtımı için ortak yayıncılarla anlaşmalar için kullanılacağını belirtti.

Leenders ayrıca “Burası YouTube gibi içeriklerinizi dilediğinizce yayınladığınız ve insanların bunları tükettiği bir mecra değil. Burada Twitch’in spesifik araçlarını kullanarak interaktifliğe ve platformun önemli unsurlarından olan ortak yayıncılara yatırım yapmak zorundasınız.” diyerek konu hakkındaki düşüncelerini detaylandırdı.

Twitch ile imzalanan bu anlaşma, Amazon’un yayın platformuyla uluslararası spor ligi arasında kurulan ilk ortaklık oldu.

Exit mobile version