Eternal Fire BLAST Premier Fall Showdown’da!

21 Eylül’de başlayan ESL Pro League Season 16 D Grubu mücadelesinde zorlu maçlardan aradığı sonucu bulamayan temsilcimiz, dün bir diğer etkinlikte mutlu sona ulaşmayı başardı. ESL Pro League Season 16’da grup mücadelesinde Playoff şansını kılpayı kaçıran Eternal Fire, burada BLAST Premier World Final 2022 biletini ıskalarken TWR Eastern European Masters Fall 2022 – BLAST Premier Qualifier etkinliğinde şampiyonluğa ulaştı ve BLAST Premier Fall Showdown 2022 biletini kaptı.

Geçtiğimiz hafta boyunca arka arkaya beklenmeyen mağlubiyetlerle sarsılan Eternal Fire, ESL Pro League Season 16’da son iki maçta iki galibiyet alarak zor da olsa Playoff şansı yakalamıştı. Ancak çok ince hesaplara kalan bu ihtimal, Liquid‘in Cloud9 karşısında galip gelmesiyle gerçekleşmedi ve temsilcimiz bu etkinliğe grup aşamasında veda etti. İlk iki karşılaşmasını grubun ağır topları Cloud9 ve FURIA ekiplerine karşı oynayan Eternal Fire, özellikle galibiyetin oldukça muhtemel görüldüğü Evil Geniuses maçında aldığı sürpriz mağlubiyetle Playoff biletini kaçırdı.

Ancak diğer yanda 23 – 25 Eylül tarihlerinde oynanan TWR Eastern European Masters Fall 2022 – BLAST Premier Qualifier etkinliğinde yine BLAST Premier serisine farklı bir koldan tutunma şansı vardı. Gruplarda nispeten güçsüz rakiplerini kolayca geçerek Playoff aşamasına yükselen Eternal Fire, burada önce dünyanın en önemli ekiplerinden MOUZ ile karşılaştı. Tüm etkinlik boyunca karşılaşabileceği tek üstün HLTV sıralamasına (#6) sahip olan MOUZ, etkili dirense de beklenen performansı veremeyince temsilcimiz 2-1 galibiyetle final maçına yükseldi. Başa baş geçen maçta özellikle üçüncü haritanın uzatmalarında yüreklerimiz ağzımıza geldi ancak korkulan olmadı. Finalde SINNERS ile sahaya çıkan Eternal Fire, ilk harita olan Overpass’i 11-16 kaybederek seriyi zora soktu. Ardından Nuke haritasında temsilcimizin 13-4’e kadar getirdiği maçta 15-14’e kadar farkı kapatan SINNERS, son roundda tutunamayınca haritayı kaybetti ve sıra Inferno haritasına geldi. Genellikle zorlu mücadelelere ev sahipliği yapan Inferno’da Eternal Fire her iki tarafta da baskın bir oyun oynayarak 10-5 önde kapattığı ilk yarının ardından 16-8’e çabuk ulaştı ve BLAST Premier Fall Showdown 2022 biletini alarak Sangal Esports‘tan sonra bu etkinliğe katılan bir diğer Türk takımı olmayı başardı.

Kaynak: HLTV

Bu sonuçlarla birlikte gözler 9 gün sonra başlayacak olan ve yine Eternal Fire ile Sangal Esports‘un ayrı ayrı A ve B gruplarında mücadele edeceği IEM Rio Major 2022 Europe RMR mücadelesine çevriliyor. Birbirinden iddialı rakiplerle 4 – 9 Ekim 2022 tarihleri arasında karşılaşacak olan iki temsilcimiz bu gruplarda A grubunda ilk 4, B grubunda ise ilk 3 sıra doğrudan IEM Rio Major 2022 bileti demek. Eğer bu hedef tutturulamazsa bir adım gerisinde ilk 8’e giren takımlar IEM Rio Major Challengers Stage’de mücadele ederek tekrar ilk 8 takım arasında ana etkinliğe yükselme şansı arayacaklar. Temsilcilerimizi başarılarından ötürü tebrik ediyor ve ilerleyen günlerde çıkacakları zorlu maçlarda bol şanslar diliyoruz.

Exit mobile version