Eternal Fire, ESL Pro League Macerasına Buruk Başladı

Dün itibariyle ESL Pro League Season 16 D Grubu mücadelesi ile sahaya çıkan Eternal Fire, ilk rakibi olan FURIA karşısındaydı. Büyük ölçüde başa baş giden mücadelede temsilcimiz karar haritasında aradığını bulamayınca seri bizim için buruk başlamış oldu.

Sırasıyla Nuke, Vertigo ve Inferno haritalarında oynanan karşılaşmada taraflar arasında ilk iki haritada sıkı bir çekişme izledik. Rakip takım FURIA’dan özellikle MVP ödülünü alan KSCERATO‘nun performansının göz doldurduğu maçta temsilcimizden XANTARES bu performansa yakın bir çizgi izledi. İlk harita olan Nuke itibariyle birbirlerini tartan takımlar, ilk yarıyı 8-7 Eternal Fire üstünlüğüyle kapattı ancak taraflar değiştikten sonra hücumda etkili bir oyun sergileyen FURIA, özellikle KSCERATO ve yuurih ile bu dengeyi bozdu.

16-11’e ulaşmayı başaran Brezilya kadrosu, Vertigo’ya da bu moralle başlayarak 5-0’lık bir seri yakaladı. Ancak temsilcimiz çok geçmeden aradığı şansı buldu ve yine ilk yarıyı 8-7 önde kapatmayı başardı. Vertigo performansları genel olarak başarılı olan Eternal Fire, ikinci yarıda başlangıçta zorlansa da 12-15’e kadar zorladığı maça son 3 roundda tutunmayı başardı ve maç uzatmaya gitti. Uzatmalarda rakibinin dengesini bozmayı başaran temsilcimizi bu kez MAJ3R ve XANTARES’in başarılı oyunları kurtardı. 19-17 sonuçlanan uzatma ile maçta skora denge geldi.

Geri dönüş ile moral bulan Eternal Fire, maalesef bu momentumu Inferno’da koruyamadı ve yine sahneye çıkan KSCERATO bu kez adeta eziyet etti. Ona yakın bir performans gösteren genç yetenek arT da durdurulamayınca 5-10 geride kapattığımız ilk yarının ardından ikinci yarıda hiç round kazanamadık ve 5-16 gibi farklı bir skorla son harita FURIA’ya gitti. Bu sonuçla beraber Eternal Fire ESL Pro League Season 16 mücadelesine mağlubiyetle başlamış oldu.

Önümüzde 4 maç daha var ve hiçbir şey bitmiş değil. 3 ve 4 galibiyetle gruplardan çıkmayı başaran birçok takımın olduğunu hesaba katarsak temsilcimizin halen gruptan çıkmak için şansı var. Ancak rakiplerimizin her biri iddialı kadrolar ve hata payımız oldukça düşük. Bu zorlu mücadele, bugünkü Cloud9 maçı ile 13.30’da devam edecek. Temsilcimize bu zorlu mücadelede başarılar diliyoruz.

Exit mobile version