Freakazoid, CS:GO Yapımcılarına Tepkili

Geçtiğimiz Mayıs ayında CS:GO’dan Valorant’a geçiş yapan Ryan “Freakazoid” Abadir, Twitter’da Counter-Strike: Global Offensive yapımcılarına adeta ateş püskürdü. Olay, Neymar Jr.’ın aniden yayılan 1v3 clutch videosuyla başlayan heyecan dalgasına CS:GO yapımcılarının da dahil olmasıyla gerçekleşti.

Ryan “Freakazoid” Abadir (Kaynak: talkesport.com)

Her şey Neymar Jr.’ın gösteri maçında dünyaca ünlü profesyonel oyunculara karşı oynarken gerçekleştirdiği 1v3 clutch ile başladı. Futbolun yanında video oyunlarıyla da oldukça yakın bağı olduğu bilinen Neymar Jr., akıllara durgunluk veren bir 1v3 clutch ile round’u kazanınca Twitter’da oyuncular arasında gündem oldu. Bu noktaya kadar her şey gayet neşeli bir biçimde ilerlerken CS:GO yapımcıları da durumu fark etti ve bir tweet atarak olaya dahil oldular.

CS:GO yapımcılarının 1v3 clutch round’una cevabı

Freakazoid Açtı Ağzını Yumdu Gözünü

Ancak bu hamle görünüşe göre pek akıl karı olmadı. Zira son yıllarda çalkantı halinde olan CS:GO sahnesi, bu tweetle beraber tekrar alevlendi. Oyuncuların yapımcıları “gerekli ilgiyi ve desteği göstermemekle” itham ettiği bir durumda yapımcıların resmi hesaptan Neymar Jr.’a tweet atması oyuncuları kızdırdı. Ardından eski CS:GO profesyonel oyuncusu Freakazoid de CS:GO yapımcılarının tweetine doğrudan ağır bir cevap verdi.

Siz yalnızca takipçileri olan birine tweet atarsınız, derdiniz asla bir sorunu çözmek değil. Hepiniz beyin özürlüsünüz.” diyen Freakazoid, oyunun takipçilerinden de ciddi biçimde destek gördü.

Bu olayın anlık bir tepki olduğunu düşünenler olabilir, ancak işin aslı pek de öyle değil. Zira uzun zamandır hile ve server kalitesi gibi sorunlarla boğuşan CS:GO, henüz 2020 içerisinde piyasaya çıkmış olan Valorant’ın bu konularda çok daha başarılı olmasından ötürü oyuncuların ağır eleştirilerine maruz kalıyor. 20 yıllık geçmişi olan bir oyunun henüz piyasaya yeni çıkan bir yapımdan geri kalması doğal olarak sevenlerini kızdırıyor. FACEIT ve ESEA gibi platformların hile koruması ve 128-tick serverlar sağlamasının yanında Valve’in kat ettiği mesafe pek de hatırlı sayılmaz.

Valorant’ın piyasaya çıkışıyla yapımcıların işleri hızlandırması da ayrıca oyuncuları öfkelendiren bir durumdu. Yakın zamanda Valorant oyuncularının dereceli sistem isteğini hızlı bir şekilde ön plana alan Riot Games, böylece oyuncularıyla ilgilenme ve destek verme konusunda ciddi bir örnek ortaya koydu. Hal böyle olunca, CS:GO oyuncuları yıllardır destek verdikleri oyunun yapımcılarından da böyle bir ilgi görmeyi beklediklerini daha sık dillendirir oldular. Son olarak ortaya çıkan koç izleyici hatası kaynaklı ESIC soruşturması ile çalkalanan ve ciddi bir güven sarsıntısı yaşayan CS:GO camiası, bir süre daha kendine gelebilecek gibi görünmüyor.

Exit mobile version