FunSpark ULTI 2020 Europe Final Şampiyonu BIG Oldu

19 Nisan 2021 – 26 Nisan 2021 tarihleri arasında oynanan FunSpark ULTI 2020 Europe Final etkinliğinde bugün final karşılaşması oynandı. $250,000 değerindeki ödül havuzundan $150,000’lik büyük ödülü almak için sahada BIG ve Extra Salt vardı. Bo5 formatında oynanan büyük final mücadelesine üst gruptan gelen Extra Salt, 1-0’lık avantajla başladı. Buna rağmen tecrübeli ekibi BIG, ilk harita sonunda bir adım daha geri düşmelerine rağmen pes etmedi. Heyecan fırtınasına dönüşen maçın sonunda ise gülen taraf Alman ekibi oldu.

FunSpark ULTI 2020 Europe Final karşılaşması Dust2, Train, Vertigo ve Overpass haritalarında oynandı. Her biri son dakikaya kadar kıran kırana geçen bu dört haritanın sadece ikincisi 16-13 biterken diğer tüm haritalar 16-14’lük skorla tamamlandı. Bu da takımların ne kadar büyük bir çekişme içerisinde olduğunun en net göstergesi. İlk harita Dust2’de temsilcimiz XANTARES’ten beklenen performans gelse de takımı etkili olamayınca 16-14’lük Extra Salt galibiyeti geldi. İlk yarıyı 11-4 önde kapatan Extra Salt, ikinci yarıda 4-0’lık açılışla skoru 15-4’e getirse de BIG burada inanılmaz bir momentum yakaladı ve 15-14’e kadar maçı taşıdı. Ancak son round Extra Salt’a gidince bütün bu çabalar sonuçsuz kaldı.

BIG Kefen Yırttı

İkinci harita Train‘de ise daha oturaklı bir BIG oyunu izledik. Her ne kadar Extra Salt rakibine fark açtırmasa da özellikle ilk yarıda taraflarda net bir üstünlük durumu görülmedi. İkinci yarıda açılışta bir seri yakalayan BIG, bu avantajı tepmedi ve nihai mağlubiyete engel olmayı başardı. 16-13 biten haritada özellikle tabseN‘ın performansı Alman ekibini hayata bağladı diyebiliriz. +10 K/D farkı, 104.2 ADR ve 1.44 rating ile rakip takıma sahanın her noktasında darbe vurmayı başaran tecrübeli oyuncu bu çabasıyla da izleyenlerden alkış aldı.

FunSpark ULTI 2020 Europe Final’de skor 2-1’e geldiğinde sırada birçok oyunun gidişatının değiştiği Vertigo haritası vardı. Çoğu takımı korkutan, ince açıları ve zorlu pozisyonlarıyla sürprizlerle dolu olan Vertigo da son ana kadar izleyenleri terletti. İlk yarıda Extra Salt’un baskın oyununa BIG çok net bir karşılık veremedi. Hücumda zayıf kalan Almanlar, devre arasındaki değişikliği iyi değerlendirerek savunma hattında rakibine aynı baskıyı kurunca 16-14’lük galibiyet geldi. Takımdaki dengeli performans bir yana, maçı tabseN, XANTARES ve tiziaN kopardı. Extra Salt ekibinde ise FaNg‘in sıkı çabaları, takım arkadaşları JT ve MarKE‘nin açığını kapatmaya yetmedi.

Son harita Overpass geldiğinde ise artık sinirler gerilmiş durumdaydı. Kazanan taraf fazladan $100,000 değerinde ciddi bir ödülü eve götürecekti. Bir yanda 2-0’lık açılışı değerlendiremeyen Extra Salt, diğer yanda turnuvanın ilk maçında kaybedenler grubuna düşüp uçurumlardan finale tırmanan BIG vardı. Herkes takımların yıldız oyuncularından bir sürpriz bekliyordu. Ancak beklenen sürpriz k1to‘dan geldi. 22 yaşındaki genç oyuncu, haritayı adeta rakibine dar eden bir performansla kupaya giden yolda takımını sırtladı. +13 K/D farkı, 107.2 ADR ve 1.66 rating ile birlikte +6 açılış skoru (entry) averajı yakalayan k1to, Extra Salt ekibini eve yollayan isim oldu. Onu destekleyen bir diğer etkili performans ise XANTARES’ten geldi. FaNg bu haritada da önemli çabalar gösterdi ancak takımı güçlü rakibini durduramayınca onun çabaları da yeterli olmadı.

Bir Turnuva Daha Bitti

Böylece heyecanlı bir etkinliğin daha sonuna gelindi. FunSpark ULTI 2020 Europe Final’de ilk maçın ardından kaybedenler grubundan gelerek büyük finalde de 2-0’dan 3-2 kazanan BIG, bu galibiyetle rahat bir nefes aldı. Uzun zamandır beklenen performanstan uzak olan Alman ekibi için bu şampiyonluk oldukça kritikti. Flashpoint 3 etkinliğinde de sahada göreceğimiz BIG, bu büyük kapışma öncesi moral depolamış oldu. Son dönemde ismini daha sık duymaya başladığımız Extra Salt da ödüle uzanamasa dahi neler başarabileceğinin sinyallerini net şekilde verdi diyebiliriz.

Exit mobile version