IEM Cologne 2021 Çeyrek Final Maçları Tamamlandı

Hafta başında grup aşamaları tamamlanan ve kısa süreli bir araya giren IEM Cologne 2021, dün itibariyle kaldığı yerden rekabete devam etti. Çeyrek Final maçlarının oynandığı etkinlikte artık yavaş yavaş sona geliniyor. Bugün oynanacak olan Yarı Final maçları ve yarın gerçekleşmesi beklenen Büyük Final için artık saatler sayılıyor. Bizler de dün oynanan maçların kısa bir özetiyle karşınızdayız.

Virtus.Pro vs. Astralis Karşılaşması

IEM Cologne 2021 Çeyrek Final aşamasının ilk karşılaşması Virtus.pro ve Astralis arasındaydı. Overpass, Dust2 ve Inferno haritalarında oynanan maç, etkinliğin heyecanına yakışır şekilde iki farklı haritada uzatmaya gitti. Takımların oldukça sıkı mücadele ettiği seride ilk harita hayli başa baş geçti. Takımların sürekli birbirini baskıladığı haritayı uzatmalarda son bir çabayla Astralis 19-16 kazandı.

Dust2’ye geçildiğinde ise adım adım maçtan kopmalar başladı. Virtus.Pro ekibinden Qikert, Astralis ekibinden ise dupreeh beklenenin altında performanslar sergilerken bu açıkları YEKINDAR ve Xyp9x kapadı. İki uzatma oynanan haritada Virtus.Pro oldukça yoğun çabalarla rakibini alt etmeyi başardı ve mücadele karar haritasına uzadı.

Inferno’da ise ipleri koparan taraf özellikle Magisk’in çabasıyla Astralis oldu. Yorgun düşen rakibini affetmeyen Danimarka devi, son haritada aldığı 16-8’lik net galibiyetle yarı finalde G2’nin karşısına geçti.

Gambit vs. FaZe Clan Karşılaşması

IEM Cologne 2021 Çeyrek Final aşamasının ikinci karşılaşmasında ise Gambit ve FaZe Clan ekipleri sahadaydı. Ancient, Overpass ve Inferno haritalarını izlediğimiz mücadele yine beklenen Çeyrek Final heyecanını yaşattı diyebiliriz. İlk harita Ancient’ta açılışı oldukça baskın bir oyunla yapan Gambit, 11-1’lik serinin ardından son 3 round’u rakibine kaptırsa da 11-4’lük üstünlük hayli göz kamaştırıcıydı. Lakin rakip FaZe Clan ikinci yarıda bu durumu tersine çevirdi ve sadece 2 round kaybederek geriden geldi ve 16-13’lük nefis bir galibiyete ulaştı.

Overpass’e geçildiğinde ise ilk haritanın tek taraflı baskısı yerini nispeten daha dengeli bir mücadeleye bıraktı. Açılışı yine Gambit hızlı yapsa da FaZe Clan’ın cevabı gecikmedi ve bu kez 8-7’lik Gambit üstünlüğü ile ilk yarı tamamlandı. İkinci yarıda da bu denge bozulmadı ve son düzlükte FaZe Clan baskısı sonuç getirdi, 15-10’dan 15-15’e uzanan seri ile maç uzatmaya gitti. İki uzatma oynanan karşılaşmada Gambit bu kez zor da olsa rakibinden haritayı söküp aldı ve 22-20 ile skora denge getirdi.

Son harita Inferno’da ise tıpkı önceki maçta olduğu gibi ipler koptu ve açılışta bu kez pili erken biten Gambit, rakibine daha fazla direnemedi. Yarıya 9-6 önde giren FaZe Clan, ikinci yarıda tabanca elini kaybetse de ardından çok sıkı bir baskıyla farkı açmaya başladı. Gambit, nafany’nin yarattığı giriş skoru avantajlarını da iyi kullanamayınca maçın kontrolünü kaybetti ve FaZe Clan ekibi 16-8 ile yarı finallerde Natus Vincere’nin karşısına geçti.

Sırada Yarı Final Var

Bugün itibariyle oynanacak olan iki yarı final karşılaşmasına saatler kaldı. İlk olarak TSİ 17.00’da sahada G2 ile Astralis beşlilerini izleyeceğiz. Ardından TSİ 20.15’te Natus Vincere ve FaZe Clan kozlarını paylaşacaklar. Finalistlerin belirleneceği bu heyecanlı mücadeleleri ESL’in resmi Twitch kanalından takip edebilirsiniz.

Exit mobile version