IEM Cologne 2021 Grup Aşaması Tamamlandı

Günlerdir CSGO tutkunlarını ekranlara kilitleyen IEM Cologne 2021 etkinliğinde Grup Aşaması bu akşam itibariyle nihayet tamamlandı. Böylece Playoff aşamasına kalan takımlar ve fikstürleri belirlenmiş oldu. Bu noktada, etkinlik takımların Playoff hazırlıkları için 16 Temmuz’a kadar kısa bir molaya giriyor. Biz de sizlerle oynanan karşılaşmaları ve son durumu paylaşıyoruz.

Grup A

IEM Cologne 2021 A Grubu’nda oynanan iki karşılaşmada da oldukça başa baş mücadeleler izledik. Üst seri finalinde etkinliğin başından bu yana birbirinden ezici performanslar göstermiş olan Gambit ve G2 ekipleri sahadaydı. Mirage, Vertigo ve Inferno‘da oynanan karşılaşmalarda izleyenler adeta son dakikaya kadar nefeslerini tuttular. Mirage’da başlangıçta momentumu rakibine kaptıran Gambit’in ikinci yarıda oldukça etkili geri dönüşüne tanık olduk, ancak G2 son roundlarda bu direnişi kırdı ve 16-13 ile ilk haritayı galip tamamladı.

Vertigo’da ise ilk yarı momentumu Gambit’in tarafındaydı. 11-2’ye kadar ulaşan seride G2 son iki round’u kazanarak kendisine az da olsa hata payı için yer açmayı başardı. 11-4 biten ilk yarıdan sonra ikinci yarıda Gambit ilk 4 round’u kazanarak maç sayısına oldukça erken ulaştı. Bu noktada G2 son bir direnişle arka arkaya 6 round kazandı ve maç 15-10’a kadar geldi. İşi şansa bırakmak istemeyen Gambit, bu baskıyı göğüsledi ve 16-10 ile skora denge getirdi.

Son harita Inferno’da ise son ana kadar maçın kazananı belli olmadı. İlk yarıyı 9-6 önde kapatan G2, ikinci yarıda sendeledi ve haritada 15-14’e kadar gelindi. Bu noktada ilginç bir istatistik olarak Gambit’in kazandığı tüm roundlarda bombanın patladığını da belirtelim. Ancak G2 son round dahil olmak üzere kazandığı son 3 round’da C4’ü imha etmeyi başardı. Bu bağlamda maçın çatışmadan ziyade harita görevi üzerinde şekillendiğini söyleyebiliriz. Nihayet G2 ekibi yarı final biletini alan taraf oldu.

BIG vs. Virtus.pro karşılaşmasında ise taraflar her iki haritada da uzatmaya gittiler. Karşılaşmalarda mücadele süresince keskin bir momentum görülmemekle beraber Virtus.pro’nun oyunu bir adım daha öndeydi. İlk harita Dust2‘de uzatmaları oldukça etkili oynayan Virtus.pro, 19-15 ile rakibine bu noktada şans tanımadı. İkinci harita Inferno’da ise bu kez geri dönmek için oldukça direnen BIG, 15-15’ten sonra bir round daha kazansa da uzatmadaki kaosu iyi değerlendiren Virtus.pro Playoff’a adını yazdırdı.

Grup B

IEM Cologne 2021 B Grubu’nda ise üst seri finalinde Natus Vincere ve Astralis karşılaşması oynandı. Ancient’ta başlayan karşılaşmada Natus Vincere’nin açılıştaki hırsı inanılmazdı. İlk yarıyı 13-2 önde kapatan Natus Vincere, ikinci yarıda direnmeye çalışan rakibini sadece 5 round kaybettikten sonra 16-7 kazandı ve taraflar hızlı şekilde Dust2‘ye geçtiler. Dust2’de ise beklenen çekişme başladı ve ilk yarıda 8-7 Astralis üstünlüğü ile maç seyri izleyenler için daha keyifli bir noktaya taşındı. Ancak ikinci yarıda da bu denge bozulmadı ve bu haritada uzatmalara gidildi. İlk uzatmada bozulmayan beraberlik ikinci uzatmada Astralis’in başarılı oyunuyla bozuldu ve böylece karşılaşma Inferno‘ya uzadı.

Bu noktada yine bir diğer “güldük eğlendik yeter” vakası yaşandı ve tabii ki masaya yumruğunu vuran oyuncu s1mple oldu. Aklın sınırlarını zorlayan bir oyunla Astralis’i paramparça eden efsane oyuncu, istatistiklerde de uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir çıtaya ulaştı. 2.21 Rating, +19 K/D farkı ve 130.9 ADR gibi adeta sıradan bir maçta oynarmışçasına elde ettiği bu sayılarla takım arkadaşlarına yapacak iş bırakmayan s1mple, Natus Vincere’yi B Grubu’ndan yarı finallere taşıdı.

Alt seride ise Heroic ile FaZe Clan karşı karşıyaydı. Playoff’lara yükselmek için varını yoğunu ortaya koyan iki dev harika bir maç çıkardı. Mirage ile başlayan karşılaşmada ilk yarı olağan seyrinde bir mücadele izledik. 2021 yılı boyunca oldukça etkili performanslar izleten Heroic, rakibi karşısında ilk yarıyı 10-5 önde kapadı. Ancak her ne olduysa bu andan sonra oldu. FaZe Clan “o kadar kolay değil” dercesine ikinci yarıda 11-0’lık seri ile adeta rakibini yıktı. Bu beklenmeyen hezimetin ardından ise Nuke‘e geçildi. İlk yarıda Heroic az önce yaşanan ağır yenilgiden psikolojik olarak etkilenmemişçesine başa baş bir mücadele sergiledi ve ilk yarı 8-7 FaZe Clan üstünlüğüyle kapandı. İkinci yarıda çıtayı biraz daha yükselten Heroic, 9-3’lük performansla haritayı 16-11 kazandı.

Karar haritası ise Ancient idi. Her iki taraf için de son Playoff şansı olan bu harita da oldukça kıran kırana başladı. Heroic baskısıyla girilen ilk yarıda 7-1’e gelen skorla birlikte FaZe Clan da üzerindeki ölü toprağını kısa sürede attı ve round kaybetmeden maçı 9-6’ya taşıyarak ilk yarıyı önde kapattı. Bu baskıyı ikinci yarıya da taşıyan FaZe Clan, hücumda rakibine sağlam bir üstünlük sağladı ve Heroic’e şans vermeden son haritayı 16-10 kazanarak B Grubu alt seri finalinde güçlü rakibi karşısında Playoff biletini kazanmayı başardı.

Sırada Playoff Aşaması Var

Artık sıra Playoff aşamasında. Fikstür belirlendi ve 16 Temmuz Cuma akşamı bu büyük serinin açılışı Çeyrek Final ile yapılacak. Cumartesi Yarı Final karşılaşmaları oynanırken Pazar günü ise Büyük Final var. Cuma günü itibariyle ilk maçta Virtus.pro ile Astralis karşı karşıya gelirken ikinci maç ise Gambit ve FaZe Clan arasında oynanacak. İlk maçın galibi Yarı Final için G2 ile eşleşirken ikinci maçın galibi ise Natus Vincere ile eşleşecek. Karşılaşmaları ESL’in resmi Twitch kanalından takip edebilirsiniz.

Exit mobile version