IEM Cologne 2021 Grup Aşaması Sona Yaklaşıyor

Birbirinden çekişmeli maçlara sahne olan IEM Cologne 2021 Grup Aşaması hız kesmeden devam ediyor. Dün akşam itibariyle açılış maçlarının tamamlandığı ve sonraki turların başladığı etkinlikte 16 takımın arasından etkinliğe ilk veda edecek olan 6 takım belirlendi. Grup Aşaması’nın ikinci yarısına geçtiğimiz gün itibariyle sizlerle alt seride elenen ve üst seride iddiasını sürdüren ekipleri paylaşıyoruz.

A Grubu’nda Maç Değil Dram Var!

IEM Cologne 2021 Grup Aşaması A Grubu’nda yine sürprizler tam gaz devam ediyor. Alt serideki iki karşılaşmanın ismi Mousesports vs. Liquid ve Virtus.pro vs. Complexity idi. İlk maçta NiP ekibi tarafından adeta ezilen Liquid, açılışta Gambit ekibine karşı direnen Mousesports’u elemeyi başardı. Ancak maçın esas can alıcı kısmı son haritada oynanan dört uzatma idi. İlk harita Nuke’de öne geçen Liquid, bu üstünlüğü Dust2’de koruyamayınca maç karar haritası Inferno’ya uzadı. Ancak burada da normal sürede üstünlük sağlayamayan takımlar uzun zamandır gördüğümüz en kıran kırana rekabeti izlettiler. Dördüncü uzatmada 28-25’e ulaşan Liquid, böylece rakibini eledi ve alt seride yola devam etti.

İkinci karşılaşmada ise Virtus.pro, artık alıştığımız gibi geriden gelerek maçı 2-1 kazandı. Açılışta Complexity‘nin hırslı baskısına adapte olamayan Virtus.pro, ilk haritada geri düştü. Ancak bu durum fazla uzun sürmedi ve Mirage’da kaybedilen roundlar Dust2’de teker teker geri alındı. İkinci haritayı zor da olsa uzatmada kazanan Virtus.pro, böylece üçüncü haritaya moralli girdi ve sıkı bir çekişmenin ardından Overpass’te 16-13 kazanarak yola devam eden diğer takım oldu.

Üst seride ise Gambit adeta fırtına gibi esti. İlk turda Liquid’i darmadağın eden NiP beşlisinden adeta eser yoktu. İlk harita Ancient’ta 16-10 kazanarak öne geçmeyi başaran İsveç devi, ardından adeta sahadan silindi. 2021’in yıldızı Gambit, Inferno ve Dust2’de sırasıyla 16-5 ve 16-8 skorlarla rakibini beklenmedik şekilde hızlı geçti ve grup finallerine adını yazdırdı. NiP ise alt seride Virtus.pro ile eşleşti.

Üst serinin ikinci maçında ilk maçtan daha da net bir üstünlük izlemeyi kimse beklemiyordu. Ancak G2 resmen “bilenip gelmişler” dedirtecek bir maça imza attı. İlginç şekilde IEM Cologne 2021’in başından beri bu tür ezici galibiyetlerin geriden gelen takımlar tarafından alındığına şahit oluyoruz. İlk harita Dust2’de BIG beklendiği gibi 16-8’lik güzel bir mücadele izletse de, ardından gelen hezimeti gerçekten hiç kimse bu derecede beklemiyordu. Mirage ve Inferno’da 16-1 ve 16-4 gibi akılalmaz skorlara imza atan G2, maçı resmen kısa kesti ve rakibini alt seriye Liquid’in karşısına yolladı.

Alt Seride Takımlar Zaman Kaybetmedi

A Grubu alt seri yarı finalinde son şans bileti için BIG vs. Liquid ve NiP vs. Virtus.pro maçları vardı. Liquid her ne kadar önceki karşılaşmada toparlanıyor gibi göründüyse de çabaları BIG’i alt etmeye yetmedi. Ancak 0-2 mağlubiyete rağmen mücadeleyi son dakikaya kadar sürdüren Liquid rakibine hayli ter döktürdü. Vertigo’da 16-11 ve Nuke’de 16-13 gibi yakın skorlarla biten bir mücadele izledik.

Virtus.pro ise Gambit karşısında oldukça yıkıcı bir mağlubiyet alan NiP ekibini toparlanma şansı vermeden turnuvadan 2-0 elemeyi başardı. Ancient’ta 16-9 ve Inferno’da 16-11’lik skorlarla ezici olmasa da net galibiyetler alan Virtus.pro ekibi, böylece BIG’in rakibi olmaya hak kazandı. Yarın oynanacak karşılaşmada iki ekip Playoff’lara kalmak için varını yoğunu ortaya koyacak.

B Grubu’nda Rekabet Sert

IEM Cologne 2021 Grup Aşaması B Grubu’nda alt seride çekişme izleyenlere keyifli bir CSGO izletti diyebiliriz. Önce sahada Renegades vs. FURIA karşılaşmasını izledik. Maç 2-0 bitse de, 16-9 ve 16-11’lik skorlar bir nebze olsun A Grubu’nda göremediğimiz rekabet tadını bizlere hatırlattı. FURIA sahadan galip ayrılan taraf olarak rakibini ikinci turda beklemeye başladı. Maçta özellikle KSCERATO (1.53) ve yuurih’in (1.42) performansları göz doldurdu.

İkinci alt seri maçında ise sahada FaZe Clan ve Spirit ekipleri vardı. Bu kez maç izleyicilerin istediği gibi uzun sürdü ve takımlar her haritada rekabetin hakkını verdiler. İlk harita Overpass’te Spirit ipleri koparan taraf oldu ve 16-11 ile avantaj yakaladı. Bu avantajı Inferno’da da sürdürmeyi başaramayan Spirit, zorlu bir çekişmenin ardından 13-16 mağlup olmaktan kurtulamadı. Vertigo’da ise FaZe Clan bu momentumu bırakmadı ve maçta favori olan rakibini geriden gelerek 2-1 yenmeyi başardı. Böylece turnuvaya devam eden isim oldular.

Üst serinin ilk karşılaşmasında ise formda olan takımlardan Natus Vincere ile tekrar eski günlerine dönmeye çalışan Vitality‘i izledik. İlk harita Overpass oldukça çekişmeli geçti ve rakipler birbirlerine net bir üstünlük sağlayamadı. Bu zorlu mücadelede ipi son anda göğüsleyen takım Vitality oldu ve bir süredir adım adım yükselişlerinin tesadüf olmadığının sinyallerini verdi. Ancak Nuke’e geçildiğinde özellikle Perfecto (1.72) ve electronic (1.64) ikilisinin 114 ve 101 ADR ile oynayarak talan ettiği maçı Natus Vincere 16-5 kazandı. Son harita Mirage’da Vitality bu kadar çabuk pes etmedi, ancak sonucu değiştirecek kadar da baskı kuramadı. Son dakikalarda 15-6’dan 15-10’a getirdikleri skorla “acaba”dedirtseler de Natus Vincere işi şansa bırakmadı ve maçı 2-1 kazanarak finale yükseldi.

Son karşılaşmada ise Astralis ile Heroic sahadaydı. Erken final olarak değerlendirmesi hiç de abes olmayan bu karşılaşma aynı zamanda grubun ikinci finalistini belirleyecek olması açısından önemliydi. Nitekim ilk harita Inferno’da oldukça başa baş bir mücadele izledik, ancak Astralis haritanın genelinde rakibinden bir adım önde bir performans izletti. Bu da 16-11’lik bir galibiyeti getirdi. İkinci harita Overpass’te bu rekabet daha da sıkı bir noktaya taşındı ve ilk yarı 8-7 Astralis üstünlüğüyle tamamlandı. Ancak ikinci yarının ilk round’unda Magisk son kalan oyuncuyu bıçaklayarak ciddi bir ekonomik avantaj elde etti. Heroic ikinci yarının ilk silah aldıkları round’unu da kaybedince bunun faturası ağır oldu. Heroic her ne kadar zorlasa da 16-12’lik mağlubiyetten kaçamadı ve böylece B Grubu’nun ikinci finalisti Astralis oldu.

Sırada Ne Var?

Yarın itibariyle IEM Cologne 2021 Grup Aşaması tamamlanacak. Gruplardan birinci olarak çıkan iki takım doğrudan Playoff’larda yarı finale yükselirken ikinci ve üçüncü olarak çıkan takımlar ise çeyrek finalde eşleşerek yola devam edecekler. Karşılaşmaları ESL’in resmi Twitch kanallarından takip edebilirsiniz.

Exit mobile version