IEM Cologne 2021 Grup Açılış Maçları Tamamlandı

CSGO sahnesinin aylardır büyük bir heyecanla beklenen etkinliği IEM Cologne 2021, LAN müjdesinin de etkisiyle bomba gibi başladı. İki gruba ayrılan toplam 16 takım Playoff mücadelesinde avantajını sürdürmek için nefes kesen maçlarda karşı karşıya geldiler. Oynanan 8 maçın sonuçlarını sizler için derledik.

Grup A

Büyük heyecanın açılışı Gambit vs. Mousesports ve Liquid vs. NiP maçları ile yapıldı. Gambit, özellikle 2021 yılının başından bu yana gösterdiği etkili performansla rakiplerini bir bir alt etmeyi başarıyor. Burada da beklenen oldu ancak Mousesports ilk haritayı zor da olsa kazanmayı başararak izleyenlere “acaba” dedirtti. İkinci haritada hızlı toparlanan Gambit, toparlanmakla kalmayıp 16-3 gibi ezici bir üstünlükle skora dengeyi getirdi. Bu moralli baskıyı son haritaya taşıyan beşli, böylece Grup Aşaması için 2-1’lik skorla önemli bir avantaj elde etti.

Bu manzaranın benzerini Liquid vs. NiP maçında da gördük. İlk harita Overpass’te zor da olsa 19-17 kazanan Liquid, ardından Dust2 ve Mirage’da sırasıyla 16-6 ve 16-2’lik NiP galibiyetine engel olamadı ve yıkıcı bir mağlubiyetle alt seriye gitti. Biz bu satırları yazarken, Liquid ve Mousesports ekiplerinin alt seride ölüm kalım mücadelesi verdiğini de ekleyelim.

Grubun diğer iki karşılaşmasında ise Virtus.pro vs. BIG ve G2 vs. Complexity rekabetleri vardı. Bu karşılaşmalar ilk ikiliye kıyasla kısa sürdü, ilk maçta BIG ekibi Virtus.pro’yu 16-13 ve 16-12 ile zor da olsa hızlı geçerken G2 bu kez Complexity karşısında fazla zorlanmadı ve 16-14 ile 16-6’lık skorlarla avantajlı konuma geçti.

Grup B

B Grubu’nda ise açılışta Natus Vincere vs. Renegades ile FURIA vs. Vitality karşılaşmaları vardı. İlk mücadelede herkesin beklentisi Natus Vincere’nin ezici bir galibiyetle sahadan ayrılacağı yönündeydi, nitekim öyle de oldu. Ancak IEM Cologne 2021’de ilginç şekilde yenilen takımların önce ilk haritayı kazandığını görüyoruz ki Renegades ekibi Inferno’dan 16-10 galip ayrılmayı başardı. Ardından “güldük eğlendik yeter” diyen Natus Vincere, Dust2 ve Nuke’de sırasıyla 16-6 ve 16-4 gibi iki nefis galibiyet alarak seride beklenen sonucu getirdi.

FURIA ile Vitality’nin mücadelesi daha dengeli olmakla beraber üçüncü haritayı görmemek izleyenleri biraz buruk bıraktı diyebiliriz. Play-In serisinden moralli gelen Vitality, biraz zorlanarak da olsa FURIA’yı Overpass ve Nuke’de 16-10 ve 16-14 ile geçerek gruptaki iddiasını sürdürdü.

Grubun son iki maçı ise inanılmaz uzatmalara sahne oldu. Astralis ve FaZe Clan arasında izlediğimiz karşılaşma iki harita sürmesine rağmen ikinci haritada özellikle son dakikalarda izleyen herkesin yüreği ağzına geldi. İlk harita Dust2’de 16-13’lük Astralis galibiyetinden sonra Nuke’e geçildi. Burada birbirine üstünlük sağlayamayan takımlar tam üç uzatma oynadılar. Üçüncü uzatmanın sonunda ise kazanan taraf Astralis oldu ve bir sonraki tura yükseldi.

Açılış maçları Heroic vs. Spirit mücadelesiyle son buldu. Burada da çok sıkı bir rekabete tanık olduk. Overpass ile başlayan mücadelede Heroic, 16-13 öne geçti ancak ikinci harita Nuke’de toparlanan Spirit 16-12 ile beraberliği yakaladı. Son harita Ancient’ta takımlar alt seriye düşmemek için varını yoğunu ortaya koydular ve bu mücadelede iki uzatma izledik. Son round’da ipi göğüsleyen taraf Heroic oldu ve böylece bu heyecan fırtınası sona erdi.

Sırada Ne Var?

Cumartesi’yi Pazar gününe bağlayan gece itibariyle gruplarda üst seri yarı finalleri ve alt seri açılış aşaması tamamlanmış olacak. Bu noktada etkinlikteki 16 takımın 4 tanesini erkenden veda ederken göreceğiz. Üst seride ise grup finalistleri belirlenmiş olacak. Karşılaşmaları ESL’in resmi Twitch kanallarından takip edebilirsiniz.

Exit mobile version