IEM Cologne 2021 Play-In Tamamlandı, Ana Etkinlik Başlıyor

6-7 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen IEM Cologne 2021 Play-In etkinliği dün akşam oynanan son maçlarla birlikte tamamlandı. 2021 yaz mevsiminde CSGO sahnesinin sıkı pandemi dönemi sonrası adeta kutlamalarla karşıladığı IEM Cologne 2021’e katılacak son 8 takımı belirleyen bu kısa ama yoğun seride mücadele yine oldukça sertti. Toplamda $1,000,000 ödül dağıtacak olan bu etkinlik için daha azı da tabii ki beklenemezdi.

Açılış maçları Bo1 formatında oynandı ve 16 takım hızlı şekilde 8 alt seri, 8 üst seri olmak üzere iki gruba ayrıldı. Üst seride Ninjas In Pyjamas, Mousesports, Spirit, Vitality, OG, BIG, FaZe Clan ve Complexity vardı. Erken safhada riskli gruba düşen takımlar ise LDLC, Bad News Bears, MiBR, Renegades, TeamOne, Sprout, Evil Geniuses ve ViCi oldu. Alt seride oynanan karşılaşmalarda etkinliğe ilk veda eden ekip, 0-2 skorla LDLC’ye karşı oynayan Bad News Bears idi. Ardından MiBR ve Renegades karşılaşmasında da MiBR’ın 0-2 ile eve dönüşüne şahit olduk. Alt serinin tek 2-1’lik galibiyeti ise TeamOne’ı elemeyi başaran Sprout ekibinden geldi. Son olarak Evil Geniuses da ViCi’yi 2-0 ile geçerek umutlarını bir sonraki tura taşıdı.

Bu esnada üst seride de avantajı değerlendirme telaşı vardı. Üst seri açılışında Ninjas In Pyjamas, Mousesports ekibini 2-0 ile alt seriye yolladı ve IEM Cologne 2021 için ilk bileti kaptı. Ardından Vitality ile Spirit arasında oldukça çekişmeli bir Bo3 izledik. Uzun süredir formda olmadığını bildiğimiz Vitality, bu sıkı mücadeleden 2-1 galip ayrıldı ve IEM Cologne 2021’e üst seriden moralli gitti. Serinin üçüncü maçında OG ve BIG sahadaydı. Uzun süredir kemikleşmiş bir kadroyla izlediğimiz BIG, biraz zorlanarak da olsa OG’yi 2-0 ile geçti ve IEM Cologne 2021 yolunu tuttu. Son olarak ise FaZe Clan ile Complexity’nin mücadelesinde bir diğer formsuz takım olan FaZe Clan’ın 2-0’lık galibiyetini izledik.

IEM Cologne 2021 İçin Son Şans

Son düzlüğe gelindiğinde ise artık takımlar durumun ciddiyetinin farkındalardı. Burada atılan her adım, düşürülen her rakip IEM Cologne 2021 için çok önemliydi. Ancak bu son seriye LDLC adapte olamadı ve rakibi Complexity hataları affetmeyerek oldukça hızlı bir 2-0 ile son dört biletin ilkini kazanmayı başardı. İkinci maçta alt seriye erken düşen Renegades ve son şansını değerlendiren OG vardı. Herkes 2-0’lık bir galibiyet bekliyordu, öyle de oldu. Ancak kazanan taraf OG değil Renegades idi.

Bu sürpriz sonucun ardından Spirit ile Sprout maçına geçildi. Sprout alt seriye erken düşmesine rağmen pes etmemiş, Spirit ise üst serideki şansını değerlendirememişti. Taraflar birbirlerine karşı son dakikaya kadar baskılı oyunlarla üstünlük sağlamaya çalıştılar. Sahadan 2-1 galip ayrılan taraf ise son dönemin formda ekibi Spirit oldu. IEM Cologne 2021 için kalan son bilet ise Mousesports ve Evil Geniuses karşılaşmasına aitti. Burada çok sıkı bir çekişme yaşanmadı ve Mousesports, rakibini 2-0 ile geçerek bu büyük etkinliğin son katılımcısı olmayı başardı.

Artık sırada IEM Cologne 2021 var. Bugün itibariyle Grup Aşaması açılışını A Grubu’nda Gambit vs. Mousesports ve Liquid vs. Ninjas In Pyjamas maçları yapacak. Bu iki maçın ardından ise akşam saatlerinde Virtus.pro vs. BIG ile G2 vs. Complexity maçlarını izleyeceğiz. Günün kapanışı ise B Grubu’nun ilk iki maçı olan Natus Vincere vs. Renegades ile FURIA vs. Vitality karşılaşmaları ile yapılacak. Karşılaşmaları ESL’in resmi Twitch kanallarından izleyebilirsiniz.

Exit mobile version