IEM Cologne 2021 Etkinliğinde Final Günü

COVID-19 pandemisi sebebiyle online formata dönen ve uzun zamandır bizleri eski heyecanından mahrum bırakan espor turnuvalarının tekrar arenalara geri dönüşünü kutladığımız IEM Cologne 2021 etkinliğinde artık son mücadeleye saatler kaldı. Kazanan takımın $400,000 ve ikinci olan takımın ise $180,000 gibi oldukça doyurucu ödüller alacağı IEM Cologne 2021 Final karşılaşmasında ise sahada G2 ve Natus Vincere ekiplerini izleyeceğiz.

Dün oynanan yarı final karşılaşmalarının ilkinde G2 ve Astralis karşı karşıyaydı. Çekişmeli geçen maçta Nuke, Dust2 ve Inferno haritaları oynandı. Açılışta G2’nun oldukça baskın bir oyunu vardı ve Nuke haritası hayli kısa sürdü. 16-6’lık galibiyetin ardından Astralis kendine geldi ve Dust2’de rakibinin finale o kadar da kolay uzanamayacağını vurgularcasına 16-12 skorla karşılaşmayı üçüncü haritaya götürdü. Bu etkinlikte genellikle karar haritası olarak izlediğimiz Inferno ise kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu. Son ana kadar nefeslerin tutulduğu çatışmalarda G2 nihayet ipi göğüsledi ve 16-14 ile finale adını yazdırdı.

İkinci yarı final karşılaşmasında ise Natus Vincere ile FaZe Clan‘ı izledik. Aslında FaZe Clan’ın Gambit gibi iddialı bir ekibi alt etmesi pek beklenmiyordu, nitekim bu yıl içerisinde hem Gambit’in iddialı performansı hem de FaZe Clan’ın oldukça düzensiz gidişatı çeyrek finalde Gambit’i favori konumuna getirmişti. Lakin beklenen olmadı ve FaZe Clan sürpriz yaparak Natus Vincere ile yarı finalde eşleşmeyi başardı. Tabii işin ucunda özellikle IEM Cologne 2021’in başından beri adeta çıldırmış gibi oynayan bir s1mple olunca işler biraz değişiyor. Natus Vincere’ye karşı ciddi bir varlık göstermesi beklenmeyen FaZe Clan, tahmin edildiği üzere iki karşılaşmada da 7-16’lık skorlarla mağlup olarak final biletini rakibine kaptırdı. s1mple’ın maç toplamında +30 K/D farkı, 105.7 ADR ve 1.78 rating ile oynaması ise final için G2’ya bir mesaj gibiydi.

Artık Final Vakti

IEM Cologne 2021 Final karşılaşması olan G2 vs. Natus Vincere mücadelesi, TSİ 17.00’da başlayacak ve Bo5 formatında oynanacak. Heyecan fırtınası şeklinde geçeceğine kesin gözüyle bakılan bu nefis karşılaşmayı ESL’in resmi Twitch kanalından takip edebilirsiniz. Biz de CSGO sevenler bu maçı kesinlikle kaçırmamalı diyoruz.

Exit mobile version