IEM Global Challenge 2020 Hızlı Başladı

Geçtiğimiz hafta CS:GO sahnesini tüm hızıyla sırtlayan BLAST Premier Fall 2020 Finals turnuvasının Team Vitality’nin şampiyonluğuyla sonlanmasının ardından sıra 2020 boyunca heyecanla beklenen IEM Global Challenge 2020’ye çevrildi. Dünyanın dört bir yanından en iyi takımların son 8’e kalabilmek için yıl boyu mücadele ettiği IEM turnuvalarının 2020’deki son ayağı olan IEM Global Challenge 2020, A grubunun iki maçı ve B grubunun bir maçı ile 15 Aralık 2020 tarihinde başladı.

BIG (Kaynak: hltv.org)

Turnuvanın açılış maçında henüz geçen hafta yolları kesişen Team Vitality ve BIG vardı. Temsilcilerimizden XANTARES’in takımı BIG, sahaya ağırlığını koymayı başardı ve 2-1’lik galibiyetle puanı alan taraf oldu. Çekişmeli geçen maçta Vertigo’da 19-17’lik zorlu bir galibiyete ulaşan Alman ekibi, ikinci harita olan Inferno’da Vitality’e diş geçiremedi. Son harita Nuke’de ise son dakikalarda 13-12 geriye düşen BIG ekibi, işi şansa bırakmayarak 16-13’lük skorla 3 puanı aldı.

IEM Global Challenge 2020’nin 2. maçında A grubunun diğer katılımcıları Astralis ile Complexity karşılaştı. İlk maçın aksine Astralis’in üstünlüğünde geçen bu karşılaşma, “device‘ın şahsi şovu” desek yadırganmayacak türden bir atmosfere sahipti. Yıldız oyuncunun 2-0 biten maçta +20 K/D farkıyla oynadığı karşılaşmada Complexity sahada ciddi bir varlık gösteremedi ve mağlubiyete razı oldu. Turnuvanın hemen öncesinde kadroya katılan ottoNd de maça beklendiği kadar etki edemeyince Dust2’de 16-7 ve Overpass’te 16-11 skorlarla Astralis nispeten kolay bir galibiyet alarak diğer maçı beklemeye başladı.

IEM Global Challenge 2020’de günün son maçı olan B Grubu açılış maçında ise Natus Vincere ve FURIA Esports sahadaydı. Bir diğer şov da alışıldık biçimde Na’Vi takımının yıldızı s1mple‘dan geldi. Inferno ve Nuke haritalarında oynanan maçta +24 K/D farkıyla oynayan usta oyuncu, rakiplerine sahayı dar etmekte kararlı görünüyor. Özellikle Nuke haritasının ikinci yarı pistol round’unda çift bıçak skoruyla herkesi ayağa kaldıran s1mple, FURIA’nın umutlarını üç saniye içerisinde yok etti. Bu andan sonra FURIA maça tutunmaya çalışsa da Na’Vi tekelini kıramayarak 2-0’a engel olamadı.

https://clips.twitch.tv/AmorphousBenevolentFiddleheadsDancingBanana?tt_content=url&tt_medium=clips_api

IEM Global Challenge 2020’de Günün Maçları

İkinci gün maçlarında B Grubu’nun ilk tur ikinci maçı ile A Grubu’nun ikinci tur ilk maçları oynanacak. B Grubu’nda Liquid ile Heroic‘in turnuvadaki ilk maçlarıyla birlikte ikinci günün startı verilecek. Ardından A Grubu’na geçildiğinde Vitality ile Complexity grupta iddialarını korumak için kozlarını paylaşacaklar. Son olarak BLAST Premier Fall 2020 Finals kaybedenler finalinde seyrettiğimiz Astralis ile BIG tekrar karşı karşıya olacak. Bu kıran kırana mücadeleyi kaçırmamak için IEM Global Challenge 2020’nin hltv.org resmi sayfasını takip edebilirsiniz.

Exit mobile version