IEM Global Challenge 2020’de Çember Daralıyor

Yılın son haftalarına girilirken CS:GO’da devler adeta pandemi sürecinde oynayamadıkları offline turnuvaların acısını çıkarıyorlar. Turnuva üstüne turnuva gördüğümüz Aralık ayında sürprizler de bir o kadar bol. IEM Global Challenge 2020’de önceki gün biten grup maçlarının ardından dün akşam playofflar için decider (karar) maçları oynandı.

Astralis (kaynak: hltv.org)

Heyecanlı geçen maçlarda iki kıtanın devleri karşı karşıya geldiler. İlk maçta Astralis ile Vitality gruptan çıkabilmek için akıllara zarar bir mücadele verdiler. Bu maç yalnızca IEM Global Challenge 2020’nin değil, tüm yılın en ilginç maçlarından biri oldu diyebiliriz. İlk harita Nuke‘de Vitality‘nin 16-2‘lik galibiyetiyle başlayan karşılaşmada ne bir uzatma, ne de üçüncü harita bekleniyordu. İkinci harita olan Dust2‘de Astralis moral bozmadı ve kıran kırana bir mücadelenin ardından maçı uzatmalarda 22-19 kazanmayı başardı. Üçüncü harita ise tam bir Astralis klasiğiydi. Inferno başladığında Vitality başta tekrar baskı kuracak gibi görünse de 5-5’ten sonra Astralis rakibine sahada hareket alanı bırmayarak playoff biletini söküp aldı.

İki Avrupa devinin ardından IEM Global Challenge 2020’de Amerika temsilcileri için veda edecek olan tarafı belirleme vakti geldi çattı. Liquid ile FURIA ilk harita olarak Overpass‘i seçtiler ve son dakikaya kadar herkese nefis bir mücadele izlettiler. Takımların sürekli olarak taktik değişimleriyle oyunun gidişatını değiştirdikleri bu heyecanlı harita 16-14 Liquid galibiyetiyle sonuçlandı. İkinci harita Inferno ise bunun tam aksine Liquid’in ipleri ele alıp maçı kısa sürede bitirmesi üzerine kuruluydu. FURIA her ne kadar aralarda bir iki round çıkartabilse de 16-3‘lük Liquid üstünlüğüne engel olamadı ve turnuvaya veda eden taraf oldu.

IEM Global Challenge 2020’de Yarı Final Zamanı

Astralis ve Liquid’in yola devam edeceğinin kesinleşmesiyle birlikte Playoff fikstürü de belli oldu. Bugün Natus Vincere ile Astralis final bileti için günün ilk maçında karşı karşıya gelecekler. Ardından BIG ile Liquid‘i ikinci finalist olma mücadelesinde seyredeceğiz. Fikstür ve maç sonuçlarının canlı takibi için IEM Global Challenge 2020 hltv.org resmi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Exit mobile version