IEM Global Challenge 2020’de Final Günü

Günlerdir adrenalin dolu maçlara sahne olan IEM Global Challenge 2020’de büyük finalde oynayacak ekipler dün akşam belli oldu. TSİ 19.00’da 5 maçlık seri üzerinden oynanacak olan final karşılaşmasına hak kazanan isimler ise Astralis ve Liquid.

EliGE / Liquid (Kaynak: hltv.org)

Astralis IEM İle Bir Kez Daha Finalde

Yarı final serisinin ilk ayağında geçtiğimiz hafta BLAST Premier Fall 2020 Finals’ta da karşı karşıya gelen Astralis ve Natus Vincere vardı. Alışıldığı üzere oldukça çekişmeli bir mücadele izleten takımlar, birbirlerine üstünlük sağlamakta zorlandılar. Inferno ile başlayan mücadelede Natus Vincere maça hızlı bir giriş yapsa da kısa sürede Astralis tarafından cevap geldi. İlk yarıyı 10-5’e kadar getiren Astralis, taraf değişiminden sonra bu ivmeyi rakibine kaptırır gibi oldu. Ancak son round’lara gelindiğinde işi şansa bırakmak istemeyen Danimarkalılar, ilk haritayı 16-13‘lük galibiyetle tamamlamayı başardılar. İkinci harita olan Nuke‘de bu çekişme çok daha sert oldu. Son düzlüğe kadar iki tarafın da net bir momentum yakalayamadığı maçta skor 10-9’a gelene kadar her iki taraf da tam saha pres halindeydi. Ancak Astralis bu noktadan sonra maçın kontrolünü kaybetti ve Natus Vincere 16-9‘luk galibiyetle maçı son harita olan Train’e taşıdı. Bu galibiyette usta oyuncu electronic‘in büyük payı olduğunu da söylemek gerek. Train‘e geçildiğinde heyecan doruktaydı. Kıran kırana geçen ve 9-6 Astralis lehine tamamlanan ilk yarıda taraflar yorgunluğa rağmen maça var güçleriyle asıldılar. Ancak Astralis, roundlar geçtikçe maçı adım adım kopardı ve Na’Vi’nin son çabaları da maçı çevirmeye yetmedi. Son haritayı 16-11 ile kazanan Danimarka devleri böylece finale adını yazdırmış oldu.

Liquid Yılı Kupayla Kapatma Peşinde

Yarı finalin ikinci maçında ise sahada BIG ile Liquid vardı. Liquid’in ağır topu EliGE‘in adeta ortalığı kasıp kavurduğu maç üçüncü haritaya gidilmeden 2-0’lık Liquid galibiyetiyle sonuçlandı. Inferno ile başlayan mücadele kelimenin tam anlamıyla BIG’e karşı EliGE gibiydi. Haritayı +18 K/D farkıyla kapatan Amerikalı yıldız, 1.82 rating ve 125.6 ADR istatistikleri ile sınırları zorladı. 16-11’lik Liquid galibiyetiyle biten haritanın ardından Nuke‘e geçildi. Bu kez lokomotif görevini NAF ile paylaşan tecrübeli oyuncu, burada da takımını galibiyete taşımayı başardı. İlk haritaya kıyasla oldukça çekişmeli geçen Nuke mücadelesinde taraflar maçtan son ana kadar kopmadılar. Aradaki round farkının 4’ü aşmazken BIG ekibi de takdire şayan bir çabayla maçı 15-14’e kadar getirmeyi başardı. Son roundda tutunamayarak 14-16 mağlubiyete razı olan Alman ekibi, böylece final biletini Liquid’e kaptırdı.

IEM Global Challenge 2020’de 5 Maçlık Final Serisi

Artık söylenecek sözlerin sonuna geliyoruz, zira son sözü finalde karşılaşacak olan Astralis ile Liquid söyleyecek. Espor tutkunları için adeta bir ziyafet denilebilecek 5 maçlık final serisine saatler kaldı. İstatistikleri, haberleri ve daha fazlasını IEM Global Challenge 2020 resmi hltv.org sayfasından takip edebilirsiniz.

Exit mobile version