IEM Katowice 2021 Çeyrek Final Sonuçları

Şubat 2021’in iki dev CSGO etkinliğinin ikincisi olan IEM Katowice 2021’de son düzlüğe girildi. 26-27-28 Şubat 2021 tarihlerinde çeyrek final, yarı final ve final karşılaşmaları oynanacak olan etkinliğin çeyrek final maçları oldukça heyecanlıydı. Aşamanın ilk maçı Gambit ile Natus Vincere arasında oynanırken gecenin devamında Virtus.Pro ile Astralis karşı karşıyaydı. Bu iki nefis maçın özetini sizler için derledik.

Gambit Hız Kesmiyor

IEM Katowice 2021’de akşamın ilk maçında Doğu Avrupa’dan iki büyük ekibi izledik. Gambit ve Natus Vincere için beklentiler üç harita yönündeydi. Ancak karar haritası olan Dust2’ye geçilmeden Gambit yarı final biletini havada kapan taraf oldu. Özellikle maçta MVP seçilen sh1ro’nun nefis performansıyla rakibine önemli bir üstünlük sağlayan Gambit, bu bağlamda haklı bir galibiyet elde etti. Overpass’te kafa kafaya geçen ve 16-12 tamamlanan mücadelede istatistikler de bir hayli yakın seyretti. Gambit’te sh1ro’nun güçlü performansına karşılık, Natus Vincere maça s1mple ve Perfecto ile tutunmaya çalıştı ancak son düzlükte Gambit 12-12’den itibaren dört round’u arka arkaya kazanmayı başararak avantaj yakaladı.

İkinci harita olan Train’de ise ipler koptu desek yalan olmaz. Her ne kadar Natus Vincere ilk round’u alsa da Gambit hemen ardından ikinci round’u kopardı ve rakibinin ekonomisini çökertti. Bu andan sonra maçın kontrolünü eline alan Gambit’te herkesin istatistikleri ortalamanın üzerinde seyretti. İlk yarıyı 4-11 geride kapatan Natus Vincere ise maça tutunmayı başaramadı. Takımda en yüksek ratingi 0.82 ile Perfecto yakalarken alt sınırda 0.52 ile Boombl4 vardı. Hal böyle olunca Gambit oyunun uzamasına izin vermedi ve 16-6 ile ikinci haritayı da alarak yarı finale doğru yola çıktı. Bu akşam Gambit ile Spirit ekipleri yarı finalde kozlarını paylaşacaklar.

Virtus.Pro’da YEKINDAR Fırtınası

IEM Katowice 2021’de akşamın ikinci maçında Virtus.Pro ile Astralis karşı karşıyaydı. Bu kez üç harita gördüğümüz maçta son haftaların yükselen ekibi Virtus.Pro, rakibi Astralis’in formsuz oyununu bir an olsun affetmedi. Özellikle geçtiğimiz Virtus.Pro maçlarında da performansıyla dikkat çeken YEKINDAR, dün akşam maçın kaderini belirleyen oyuncuydu. Overpass, Train ve Inferno’da oynanan mücadelede Virtus.Pro, rakibi Astralis’i 2-1 yenmeyi başardı.

Overpass’te maça hızlı başlayan taraf Virtus.Pro oldu. 7-0’lık seri açılışına cevap iki roundla gelse de arkasından momentumu rakibine kaptırmayan ekip ilk yarıyı 11-4 önde kapattı. İkinci yarıda ise açılışı yapan taraf 4 round ile Astralis oldu, ancak arkasından gelen 4 round’u rakibine kaptıran Astralis sadece iki round daha dayanabildi. YEKINDAR’ın 1.70 rating, +9 K/D farkı ve 112.5 ADR ile kayıtlara geçen performansı bu maçın gidişatında önemli pay sahibiydi.

Train’e geçildiğinde ise sahada bambaşka bir Astralis vardı. Açılışta yakaladığı 5-0’lık seriyi kaptırsa da ilk yarıyı 8-7 önde kapatan ve ikinci yarıda savunmada kolay açık vermeyen Astralis, dengeli bir takım oyunu oynadı. İstatistiklere de yansıyan bu dengeli oyunun neticesi ise ikinci yarıda istikrarlı bir şekilde kazandıkları roundlar ve 1-1’e gelen maç skoru oldu. Ancak akşamın formsuz ismi Xyp9x bu haritada da bekleneni veremedi.

Karar haritası Inferno aslında Astralis’in önemli haritalarından biriydi, ancak tekrar sahneye çıkan bir YEKINDAR olunca işler değişti. İlk yarıda Astralis beklendiği gibi hızlı bir açılış yaptı. Son roundlara kadar rakibini zorlayan Astralis, son 5 round’un 4’ünü kaybedince 8-7’ye razı oldu. Ancak ardından bu momentum değişikliğini etkili değerlendiren Virtus.Pro ikinci yarıda rakibini adeta sahadan sildi. İkinci yarıyı 9-3 gibi net bir performansla rakibinden alan Virtus.Pro, böylece 16-11’lik galibiyetle yarı final biletini kazanan isim oldu.

IEM Katowice 2021’de Günün Maçları

Böylece yarı final maçlarının ikinci katılımcıları da belirlenmiş oldu. TSİ 17:00’da Spirit ve Gambit arasında oynanacak olan ilk yarı final mücadelesinin ardından ikinci final katılımcısını belirlemek için Liquid ile Virtus.Pro sahada olacaklar. Maçlarla ilgili detaylı bilgiyi etkinliğin resmi hltv.org sayfasından edinmeniz mümkün. Bu iki nefis maçı ve yarınki final karşılaşmasını sakın kaçırmayın!

Exit mobile version