IEM Katowice Grup Aşaması Yolu Yarıladı

Yılın ikinci büyük CSGO etkinliği IEM Katowice‘de Grup Aşaması için tablo yavaş yavaş şekilleniyor. Devam eden yoğun maç fikstürü ile takımlar giderek daralan çemberde Playoff aşaması için iddialarını sürdürmeye çalışıyorlar. İki grupta oynanan maçları kısaca sizlerle paylaşıyoruz. Önceki günün karşılaşmalarını ise buradaki haberimizde bulabilirsiniz.

IEM Katowice A Grubu

IEM Katowice A Grubu üst seri karşılaşmalarında Liquid ile Natus Vincere eşleşirken G2 ekibi de FaZe karşısındaydı. Liquid ve Natus Vincere arasındaki maçta Inferno ve Anubis haritalarını izledik. Inferno’da pek yoruma mahal bırakmayacak cinsten ezici bir Natus Vincere performansı vardı. 16-5 biten haritanın ardından Anubis’te Liquid maça oldukça sıkı asıldı ancak uzatmalara giden oyunu Natus Vincere zor da olsa kazanmayı başardı ve böylece A Grubu finalinin ilk ismi oldu. Üst serinin diğer karşılaşmasında ise G2 ile FaZe karşı karşıyaydı. Sırasıyla Nuke ve Ancient haritalarını izlediğimiz maça çok sıkı bir başlangıç yapan taraflar son round’a kadar birbirlerini oldukça zorladılar. Uzatmaların eşiğine gelen maçta ipi göğüsleyen taraf 16-14 ile G2 oldu. Ardından Ancient haritasında kontrolü ele alan G2, rakibini çok zorlanmadan 16-7 ile geçerek grup finaline yükselen ikinci ekip oldu.

Alt seri maçları ise çok daha çekişmeliydi. IHC vs. Cloud9 ve BIG vs. Spirit şeklindeki iki eşleşmede takımlar izleyenlere inanılmaz heyecanlı anlar yaşattılar. Özellikle IHC ile Cloud9 karşılaşması sürprizlerle doluydu. Sırasıyla Inferno ve Mirage haritalarında oynanan karşılaşmada istatistikler Cloud9 üstünlüğü gösterse de her iki haritayı 16-14 kazanmayı başaran IHC, beklenmedik şekilde güçlü rakibini eleyerek herkesi şaşırttı. BIG ile Spirit ise grubun bu aşamadaki tek karar haritasının oynandığı maça tanıklık ettiler. Sırasıyla Nuke, Mirage ve Anubis haritalarında oynanan maçta avantajı ele geçiren ilk ekip Alman devi BIG idi. 16-10 ile rakibini yenen BIG, daha sonra bu üstünlüğü koruyamayarak Mirage‘da 11-16 ve Anubis‘te 10-16 skorlarla mağlup oldu. Geriden gelerek zafere ulaşan Spirit, böylece iddiasını devam ettirdi.

IEM Katowice B Grubu

IEM Katowice B Grubu üst seri karşılaşmalarında Heroic vs. OG ile Vitality vs. fnatic eşleşmeleri vardı. Heroic ile OG arasındaki karşılaşmada sırasıyla Inferno ve Mirage haritalarını izledik. Keyifli bir mücadeleye sahne olan maçta Heroic rakibinden kritik anlarda daha üstün performanslar sergileyerek ilk haritayı 16-10, ikinci haritayı ise 16-12 kazanmayı başardı ve finale yükseldi. Vitality ile fnatic arasındaki karşılaşmada ise üç harita izledik. Sırasıyla Overpass, Mirage ve Nuke haritalarında oynanan maçta Vitality ilk haritayı zor da olsa 16-13 kazanarak öne geçti. Ardından fnatic ekibi Mirage‘da net bir üstünlük sergiledi ve 16-8‘e hızlı ulaşarak karar haritasının heyecanlı geçeceğinin sinyallerini verdiler. Nuke mücadelesi de Overpass gibi sıkı geçti ve sonlara kadar heyecanın zirvede kaldığı çekişmeyi Vitality ekibi 16-13 kazanarak finale çıkan ikinci takım oldu.

Alt seri maçlarında Ninjas In Pyjamas vs. Outsiders ile Complexity vs. MOUZ eşleşmelerini izledik. NiP ve Outsiders arasındaki maçta sırasıyla Vertigo, Overpass ve Inferno haritaları oynandı. Vertigo‘ya fırtına gibi giren NiP, rakibini 16-5 ile çok seri geçerek avantaj yakaladı. İkinci haritada silkelenen Outsiders, Overpass mücadelesini 16-12 kazanarak zor da olsa şansını karar haritasında sürdürmeyi başardı. İlk haritadaki üstün performansı tekrar gösteremeyen NiP ise Inferno’daki son mücadeleyi 9-16 kaybederek etkinliğe veda eden taraf oldu. Complexity ile MOUZ da üç harita ile sonucu belirleyen takımlardandı. Sırasıyla Inferno, Nuke ve Ancient haritalarında oynanan karşılaşmaya önde başlayan taraf Complexity oldu. Inferno‘nun ilk yarısı başa baş geçse de ikinci yarı savunmada duvar gibi oynayan Complexity, 7-8’den 16-9‘a uzanarak öne geçti. Nuke ise çok daha çekişmeliydi. Bu hartiada genel olarak rakibinden önde giden MOUZ, bir ara skorun 11-11’e kadar gelmesine engel olamadı. Ancak bu beraberlikte silkelenen beşli, 16-12‘yi bulmayı başardı ve karar haritası olan Ancient‘a geçildi. Burada uzun süre başa baş giden karşılaşmada MOUZ’un 12-11 üstünlüğüyle başlayan Complexity atağı durdurulamayınca son düzlükte hedefine ulaşan taraf 16-12 ile Complexity oldu.

Sırada Ne Var?

IEM Katowice için sırada, gruplarda alt seri yarı finalleri ile her iki grubun üst ve alt serilerinin finalleri var. Bu maçlardan sonra 3 gün ara verilerek Playoff katılımcılarının hazırlıkları tamamlanacak ve ardından 3 gün boyunca büyük ödül için kıran kırana bir mücadele izleyeceğiz.

Exit mobile version