IEM Katowice Play-In Mücadelesi Tamamlandı

CSGO sahnesinde 2023 yılının ikinci büyük etkinliği olan IEM Katowice‘nin son hazırlık aşaması olan IEM Katowice Play-In etkinliği, dün akşam son dört katılım slotunu sahipleriyle buluşturarak sona erdi. Bu kıran kırana mücadelede yaşananların özetini sizlerle paylaşıyoruz. Önceki gün oynanan alt seri açılış maçlarının özetine buradan ulaşabilirsiniz.

IEM Katowice Play-In kapanış gününün ilk iki karşılaşması FURIA vs. IHC ve fnatic vs. MiBR şeklindeydi. FURIA ile IHC arasında oynanan karşılaşmada sırasıyla Nuke, Mirage ve Anubis haritalarında baştan sona çok sert geçen bir çekişmeye tanık olduk. Nuke haritasında savunma hatlarının iki tarafta da başarılı kurulması sonucunda ilk yarıda 9-6 öne geçen FURIA, çok geçmeden 10-10’a gelen skorla avantajını kaybetti. Momentumu sürdüren IHC, bu haritayı FURIA’nın son roundlara doğru güçlenen hücumuna rağmen 16-14 ile kapatmayı başardı. Mirage haritasında da takımlar bir an olsun tempoyu düşürmediler. Sürekli ibrenin taraf değiştirdiği haritada IHC 15-11’e kadar farkı açmasına rağmen FURIA pes etmedi ve başarılı savunmasıyla zor da olsa uzatmalara gitmeyi başardı. Uzatmalara savunma tarafında başlayan FURIA, bu baskıyı sürdürdü ve 19-16 ile maça tutundu. Anubis ise KSCERATO‘nun çaresizliğini dakika dakika izlediğimiz bir karar haritası oldu. Hücum taraflarının daha başarılı olduğunu gördüğümüz Anubis’te FURIA’nın bir burun farkla önde götürdüğü ilk yarıya karşılık IHC adeta topyekün taarruza kalkarak rakibini 16-10 skorla eledi. Gösterdiği nefis performansa rağmen takımını galibiyete taşıyamayan KSCERATO ise sahadan muhtemelen en üzgün ayrılan oyuncu oldu.

İkinci karşılaşma olan fnatic vs. MiBR mücadelesinde ise karar haritasına gidilmeden net bir galibiyetle maçın galibi belirlendi. Sırasıyla Vertigo ve Overpass haritalarında oynanan maçta genel olarak fnatic üstünlüğü göze çarpıyordu. Vertigo haritasında ilk yarıyı takımlar başa baş bir şekilde 8-7 MiBR üstünlüğünde bitirirlerken ikinci yarı hücumda sıkı oynayan fnatic, 16-11 ile ilk haritayı kazandı. Overpass haritasında da bu hücum performansını sürdüren fnatic, ilk yarıyı 11-1’e kadar getirdikten sonra son bir çabayla maça asılan rakibine 3 round kaptırarak 11-4’e kadar farkın kapanmasına göz yumdu. Ardından savunmada 15-4’e getirdiği skoru bir süre daha koruyamayan ve 15-9’a kadar gerileyen fnatic, son round’u çok geç olmadan alarak 16-9 ile maçtan galip ayrıldı.

IEM Katowice Kapısında Dev Mücadele

IEM Katowice Play-In kapanış gününün final bloğu ise Spirit vs. Sprout ile ENCE vs. Complexity eşleşmeleri şeklinde oynandı. Spirit ve Sprout arasında çok ilginç bir seri izledik. Sırasıyla Overpass, Vertigo ve Anubis haritalarında oynanan seride Overpass haritası Spirit’in rakibini dur durak bilmeden ezip geçmesiyle çok hızlı bir şekilde tamamlandı. 16-4 galibiyetin ardından herkes benzer bir skor beklerken Vertigo‘da ise bunun tam tersi oldu. Sprout, ilk yarıda savunmada geçit vermediği Spirit’e karşı 12-3’lük fark yakalarken hücumda da ilk 2 round dışında zorlanmadı ve 16-6 ile karar haritasına çok hızlı ulaşıldı. Nihayet Anubis mücadelesi takımların birbirine daha denk oynadığı bir karşılaşma izletti ve burada da Spirit’in Patsi sayesinde kazandığı ekstra roundlar onları 16-10 galibiyete taşıdı. 10-5 biten ilk yarının ardından ikinci yarı da başa baş geçince fark kapanmadı ve Spirit sahadan IEM Katowice biletiyle ayrılan taraf oldu.

Son maçta ENCE ile Complexity, etkinliğin son bileti için çok sıkı bir mücadeleye giriştiler. Sırasıyla Anubis, Vertigo ve Inferno haritalarında oynanan maçta Anubis haritası son roundlara kadar başa baş geçti. 12-9 önde olan ENCE, o noktadan sonra rakibinin savunmasını kıramayınca haritanın galibi 16-13 ile Complexity oldu. Vertigo haritasında ise ENCE o kadar kolay pes etmemeye kararlıydı. Özellikle SunPayus tarafından oynanan nefis oyun ile dengesini toparlayan ENCE, 10-9’dan sonra ipleri kopardı ve rakibini savunmada çok etkili durdurarak 16-11‘e kadar uzanmayı başardı. SunPayus, bu haritada 1.80 rating, +19 K/D farkı ve 102.3 ADR ile oynayarak takıma çok büyük katkı sağladı. Karar haritası Inferno‘da ise sahneye çıkan isim Complexity’den Grim oldu. Özellikle ilk yarıdaki CT performansıyla rakibini maçtan düşüren oyuncu, toplamda 1.94 rating, +18 K/D farkı ve 116.9 ADR ile oynayarak ENCE oyuncularına savunmada eziyet etti. 11-4 biten ilk yarının ardından ikinci yarıda da fark kapanmayınca galibiyet 16-8‘i bulan Complexity ekibinin oldu.

Sıra Ana Sahnede

Artık gözler bugün başlayan IEM Katowice mücadelesinde. $1,000,000 ödül havuzu bulunan ve 16 takımın mücadele ettiği bu dev turnuva, Grup Aşaması ile başlıyor. 2 gruba ayrılan takımlar, ardından Playoff serisinde büyük ödül için kıran kırana maçlar izletecekler. An itibariyle ilk maçları oynanan bu nefis CSGO ziyafetini sakın kaçırmayın!

Exit mobile version