IEM Katowice Play-In Üst Seri Final Maçları Tamamlandı

Dün başlayan IEM Katowice Play-In etkinliğinde açılış serisinde oynanan maçları sizlerle paylaşmıştık. Günün akşamında, biz sizinle açılış maçlarını paylaşırken üst seri finalleri oynanmaktaydı. Bu dört önemli maçın sonunda IEM Katowice etkinliği için katılım hakkı kazanan ilk dört takım belirlendi. Dün oynanan bu dört üst seri final maçının kısa birer özetini bu haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

İkili bloklar halinde oynanan dört maçın ilk ikisi Spirit vs. Ninjas In Pyjamas ile Cloud9 vs. ENCE eşleşmeleriydi. Spirit ile Ninjas In Pyjamas arasındaki maçta sırasıyla Nuke ve Mirage haritalarını izledik. Benzer sonuçlarla biten haritalarda genel olarak İsveç devinin üstünlüğü gözle görülür düzeydeydi. Her iki haritada da istatistiklere bakıldığında takım halinde oldukça dengeli bir performans sergileyen Ninjas In Pyjamas, ilk yarılarda rakibi Spirit ile nispeten başa baş giderken ikinci yarılarda rakibini tamamen oyundan düşürerek maçı kopardı. Nuke haritasında 16-7, Mirage haritasında ise 16-8 kazanan Ninjas In Pyjamas, böylece IEM Katowice biletini cebine koydu. Bu esnada Cloud9 ve ENCE ekipleri daha çekişmeli bir karşılaşma izleterek seyircileri bir hayli mutlu ettiler. Sırasıyla Anubis, Inferno ve Vertigo haritalarında oynanan maçta Anubis haritası Cloud9’ın nefis savunma performansıyla başladı. sh1ro‘nun fark yarattığı haritada her ne kadar ENCE savunmada daha etkili oynasa da Cloud9 aralıklı olarak aldığı round’larla 16-10 galibiyete ulaştı. Inferno haritasına geçildiğinde ise ENCE çok daha farklı bir oyun oynamaya niyetli olduğunu ilk dakikadan gösterdi. Her iki yarıda da çok net bir üstünlük kuran ve rakibine oyununu kabul ettiren ENCE, özellikle ikinci yarıda nefis hücum performansıyla maçı kopardı ve 16-8 ile skora denge getirdi. Karar haritası Vertigo ise kıran kırana geçti. Takımların sürekli birbirlerinin dengesini bozduğu haritada 12-12’ye kadar adım adım ilerleyen skor, Cloud9’ın son düzlükteki atağıyla 16-13‘e geldi ve böylece ikinci IEM Katowice katılımcısı Cloud9 oldu.

İkinci blokta ise Fnatic vs. OG ile FURIA vs. BIG eşleşmeleri vardı. Fnatic ve OG arasındaki maçta sırasıyla Overpass, Mirage ve Inferno haritaları oynandı. Overpass haritasına başa baş giren takımlar, karşılıklı roundlarla 8-7’ye kadar geldiler. Ancak ikinci yarıda savunmayı başarılı kuran Fnatic, 16-11‘i bulunca OG için çanlar çalmaya başladı. Mirage başladığında ise OG çok farklı bir noktada oynuyordu. Hücum tarafında rakibini ezip geçen OG, ilk yarıyı 11-4 önde bitirdi. Savunmada da rakibinden genelde daha üstün bir tablo çizen ekip, 16-6‘ya çok çabuk ulaştı ve karar haritası olan Inferno dev bir heyecanla başladı. Son şansı kaçırmak istemeyen Fnatic ve OG, maça var güçleriyle asılarak ilk yarıyı yine 8-7 skorla dengede bitirdiler. Ancak ikinci yarı rakibini hücumda paramparça eden bir OG vardı. flameZ ve degster ikilisinin önderliğinde atağa kalkan takım, rakibini 16-8 ile son kez devirdi ve gecenin üçüncü biletini kaptı. IEM Katowice için kalan son slot ise FURIA ile BIG arasındaki mücadelede sahibini buldu. Sırasıyla Anubis, Mirage ve Ancient haritalarında oynanan karşılaşmada Anubis, BIG’in baskılı oyunuyla başladı ve Almanlar 7-2’ye kadar farkı açtılar. Silkelenen FURIA ise ilk yarı sonunda 7-8’e kadar bu farkı kapattı. Burada durmayan FURIA, ikinci yarıdaki etkili savunma performansıyla maçı sırtladı ve 16-11 ile ilk skoru hanesine yazdırdı. Mirage başladığında da FURIA ilk 3 round’u başarılı hücumlarla kazandı ancak BIG para handikapını aşar aşmaz çok hızlı toparlanarak rakibine neredeyse ilk yarıda hiç göz açtırmadı. 10-5’e kadar yükselen BIG, ikinci yarıda da başa baş geçen bir mücadele ile 16-9 galibiyete ulaştı. Karar haritası Ancient ise adeta BIG’in “Alman panzeri” tanımının hakkını verdiği bir ilk yarı ile izleyenleri mest etti. 12-3 BIG üstünlüğüyle biten ilk yarının ardından FURIA her ne kadar etkili bir hücum performansı izletse de BIG aralıklı olarak aldığı galibiyetlerle 16’yı buldu ve böylece son IEM Katowice bileti de BIG ekibine gitti.

Sırada bugün oynanan alt seri eleme maçları ve yarın oynanacak olan alt seri final maçları var. 3 Şubat tarihinde bitecek olan IEM Katowice Play-In maçlarının ardından 4 Şubat‘ta nihayet IEM Katowice heyecanı ekranlarda olacak.

Exit mobile version