IEM Katowice Yarı Final Sonuçları

Büyük Final gününe sonunda ulaştığımız IEM Katowice turnuvasında dün iki yarı final mücadelesi ile yine nefeslerimiz kesildi. $400,000 değerindeki büyük ödül için bugün sahaya çıkma şansı arayan dört takım arasından iki takım, turnuvaya $80,000 değerinde ödüllerle veda etti. Oynanan maçların kısa özetini sizlerle paylaşıyoruz. Çeyrek final maçlarının özetini ise buradaki haberimizde bulabilirsiniz.

IEM Katowice Yarı Final mücadelesinde dün akşam izlediğimiz iki eşleşme Heroic vs. Natus Vincere ile G2 vs. Liquid idi. İlk karşılaşma Heroic ile Natus Vincere arasında oynandı. Sırasıyla Inferno ve Mirage haritalarını izlediğimiz maçta beklenen çekişme yaşanmadı ve galibiyete hızlı ulaşıldı. Her iki haritada da rakibine net şekilde üstünlük sağlamayı başaran Heroic, rakibinin tüm çabalarına rağmen bu üstünlüğü kaptırmadı ve iki haritayı da 16-8 kazanmayı başararak finale yükseldi. Bu üstünlükte önemli pay sahibi olan isim ise TeSeS oldu. TeSeS, iki harita toplamında 1.49 rating, +13 K/D farkı ve 95.6 ADR ile oynadı.

IEM Katowice Yarı Final aşamasında ikinci karşılaşma ise G2 ile Liquid arasındaydı. Sırasıyla Anubis ve Inferno haritalarının oynandığı maçta benzer bir manzara izlesek de çekişme biraz daha sıkıydı. Anubis‘te başa baş geçen ilk yarının ardından savunmada duvar gibi oynayan G2, rakip takımdan EliGE‘in bütün çabalarına rağmen devre arasına 7-8 geride girdiği haritayı 16-10 kazandı. Inferno haritasına geçerken bu momentumu koruyan beşli, orada da ilk yarıyı 11-4 önde bitirerek erken galibiyet sinyallerini çok net şekilde verdi. Her ne kadar Liquid hücumda başarılı oyunlar oynayarak ikinci yarı itibariyle daha üstün bir performans gösterse de 11-14’ten sonra arka arkaya iki round kaybederek turnuvaya 11-16 mağlubiyetle veda eden taraf oldu.

Artık Büyük Final Zamanı

IEM Katowice Büyük Final eşleşmesi böylece Heroic vs. G2 şeklinde oldu. Bo5 usulü oynanacak olan bu heyecanlı maç, biz bu satırları yazarken oynanmaya devam ediyor. Yarın, sizlerle bu dev maçın özetini yine bu sayfalarda paylaşıyor olacağız.

Exit mobile version