IEM Rio 2023 Büyük Final İçin Saatleri Sayıyor

IEM Rio 2023 etkinliğinde artık Büyük Final vakti. Dün oynanan Yarı Final karşılaşmalarından galip ayrılan iki takım bu akşam TSİ 20.00‘da nefis bir Bo3 ile $100000 değerinde nakit ödülün ve IEM Cologne 2023 biletinin kime ait olacağını belirleyecek.

IEM Rio 2023 Yarı Final gecesinde ekranlarda Cloud9 vs. Vitality ve Natus Vincere vs. Heroic karşılaşmaları vardı. Sırasıyla Inferno, Vertigo ve Overpass maçlarını izlediğimiz Cloud9 ve Vitality mücadelesinde ilk harita sh1ro‘nun şovuyla hızlı bitti. 16-6 ile çok net bir fark yaratan Cloud9, bu performansı maçın kalanında korumayı başaramadı. Vertigo başladığında sahneye dupreeh çıktı ve final biletini rakibin elinden ucu ucuna kurtaracak harika oyunlara imza attı. Özellikle hücum tarafında 2.55 rating, +15 K/D farkı ve 157.9 ADR gibi inanılmaz istatistiklere imza atan usta oyuncu, 3-12 geride kapattıkları ilk yarının ardından 15-13’e kadar getirdikleri ama uzatmaya gitmesine engel olamadıkları haritayı 19-16 skorlu galibiyetle kapatmalarında en önemli pay sahibiydi. Vitality böylece maça tutunmayı başardı ve Overpass haritasına geçildi. Adeta beli ağrıyan dupreeh’nin yerini bu kez ZywOo aldı ve haritanın genelinde rakiplerine açık fark atan efsanenin önderliğinde ilk yarısı 12-3 Vitality üstünlüğüyle biten harita 16-9 ile çok sürmeden Vitality galibiyetiyle sonuçlandı.

IEM Rio 2023 Yarı Final gecesinin ikinci maçında ise Natus Vincere ile Heroic sahadaydı. Sırasıyla Overpass ve Ancient haritalarının oynandığı maç daha ilk haritadan heyecan fırtınasıyla başladı. Üç uzatmanın görüldüğü maçta taraflar her an başa baş bir çekişmenin tam ortasında izleyenlere nefis bir CSGO rekabeti izlettiler. Ancak ipi göğüsleyen taraf üçüncü uzatmada rakibini oyundan düşürmeyi başaran Heroic oldu ve 25-22 ile ilk harita nihayet sona erdi. Ancient başladığında herkes Natus Vincere‘nin maça ortak olmak için çok hırçın bir şekilde saldıracağını bekliyordu ancak ilk yarıda gelen 14-1’lik Heroic üstünlüğü herkesin beklentilerini boşa çıkardı. Bu noktada Natus Vincere ikinci yarıda 8-0’lık bir açılışla herkesi heyecanlandırsa da Heroic daha fazla şans tanımadan arka arkaya 2 round kazandı ve 16-9 ile finale yükseldi. Özellikle stavn tarafından oynanan üst düzey oyun büyük bir seyir keyfi yarattı.

Artık Büyük Final Vakti

Bu akşam TSİ 20.00’da IEM Rio 2023 Büyük Final mücadelesinde Vitality ile Heroic karşı karşıya geliyor. $42000 değerinde ödülü garantileyen iki takım, büyük ödül için son kez sahada olacaklar. Bu etkinliğin bitmesiyle birlikte gözler 26 Nisan tarihinde başlayacak olan ve temsilcimiz Eternal Fire’ın da katılacağı Brazy Party turnuvasına çevrilecek.

Exit mobile version