IEM Rio 2023 Çeyrek Final Maçları Tamamlandı

Son düzlüğe giren IEM Rio 2023 etkinliğinde takımlar Çeyrek Final mücadelelerini tamamladılar ve kazanan takımlar bu akşam oynanacak olan Yarı Final maçları için yerlerini aldılar. Dün akşam oynanan iki maçın özetini sizlerle paylaşıyoruz.

IEM Rio 2023 Çeyrek Final serisinde gecenin ilk karşılaşması Vitality ile BIG arasındaydı. Sırasıyla Nuke ve Mirage haritalarında oynanan karşılaşma beklenenden kısa sürdü ancak çekişme sürekli zirvedeydi. Nuke haritası beklendiği üzere savunma performanslarının daha baskın olduğu ve hücumda rakibi alt edebilen ekibin galibiyete uzandığı bir oyuna sahne oldu. İlk yarıda başa baş geçen oyunda Vitality her ne kadar uzun süre zorlansa da devre arasına doğru toparlanmayı başardı ve 6-9 ile makul bir hata payı ile ikinci yarıya girdi. BIG, hücumda rakibinden daha zayıf kalınca Spinx ve dupreeh ile geriden gelen Vitality ekibi 16-12 ile ilk haritayı kazandı. Mirage başladığında ise daha dengeli performanslar izledik. Savunmada Magisk ile rakibe direnen Vitality, bu kez devre arasına 8-7 önde girdi. İkinci yarıda rakibin hatalarını iyi değerlendiren ve hücumda ZywOo ile farkı giderek açan ekip, bu haritayı da 16-12 kazanarak Yarı Final biletinin sahibi oldu ve Cloud9 ile eşleşti.

IEM Rio 2023 Çeyrek Final serisinde gecenin ikinci karşılaşması ise Heroic ile FURIA arasındaydı. Sırasıyla Inferno, Mirage ve Ancient haritalarını izlediğimiz maç nefesleri kesti. Inferno‘nun özeti tek kelime ile KSCERATO idi. Savunma tarafında adeta etten duvar gibi rakibi hiçbir yere sokmayan hırslı oyuncu, bu devreyi 2.25 rating, +15 K/D farkı, 133.6 ADR ile oynayarak rakibi paramparça etti. İlk yarıyı 10-5 önde bitiren FURIA, ikinci yarıda biraz daha zayıf kalsa da yüksek hata payı sayesinde ihtiyacı olan round’ları topladı ve 16-12 ile ilk skoru hanesine yazdırdı. Mirage haritasında ise istatistiklerle skor tablosu birbirine ters düştü. Genel olarak FURIA oyuncularının başarılı bireysel performanslarına rağmen takım olarak daha başarılı oynayan Heroic ekibi, 12-3 önde bitirdikleri ilk yarının ardından ihtiyaçları olan 4 round’u zor da olsa alarak maça 16-12 ile denge getirdiler. Ancient haritası ise baskın hücum performanslarının arasından sıyrılmayı başaran savunma skorlarının belirleyici olduğu bir son harita heyecanı yaşattı. FURIA‘nın 8-1’e kadar açtığı farkı kısa sürede 6-9’a indirmeyi başaran Heroic, ikinci yarıda çok daha baskın bir hücum performansı sergileyerek 9-1’lik seriyle skoru 15-10’a kadar getirdi. İzleyenlerin heyecandan yerinde oturamadığı maçta FURIA zor durumda 3 round kazanmayı başarınca tansiyon iyice yükseldi. Ancak daha fazla direnemeyen FURIA, bir round daha kaptırınca Yarı Final biletinin sahibi ve Natus Vincere‘nin rakibi 16-13 ile Heroic oldu.

Sırada Yarı Final Var

Bu akşamın maçlarında önce Cloud9 ile Vitality, ardından Natus Vincere ile Heroic kozlarını paylaşarak finalistleri belirleyecekler. $20000 değerinde ödülü garantileyen dört takımın arasından yükselen iki isim, yarın akşam TSİ 20.00‘da $100000 değerinde büyük ödül ve IEM Cologne 2023 bileti için son kez sahaya çıkacak ve Bo3 formatındaki maçta varını yoğunu ortaya koyacak.

Exit mobile version