IEM Rio Major 2022 Büyük Final Maçı İçin Saatler Kaldı

(Kaynak: Sportskeeda)

Yılın en önemli CSGO etkinliklerinden biri olan IEM Rio Major 2022 için büyük final vakti sonunda geldi çattı. Dün oynanan yarı final karşılaşmalarından sonra büyük ödül için sahaya çıkacak olan iki takım belirlendi. TSİ 21.00’da oynanacak olan karşılaşmanın tarafları ise Outsiders ve Heroic oldu.

Yarı final mücadelesinde günün ilk maçı MOUZ vs. Outsiders idi. Çekişmeli geçen karşılaşmada Ancient, Overpass ve Inferno haritaları oynandı. Outsiders ekibi seriye hızlı başlayan taraf oldu. Haritayı MOUZ açsa da oyunun genelini kontrol altında tutan Outsiders, rakibini özellikle savunmada aldığı net skorların avantajıyla 16-10 alt ederek maçta öne geçen isim oldu. Ardından Overpass’te kıran kırana geçen mücadeleyi son düzlükte 11-14 geride olan MOUZ, nefis bir seri ile 16-14 kazanarak maça tutunmayı başardı. Jame‘in akılalmaz bireysel performansı da takımını hızlı bir şekilde finale çıkarmaya yetmedi. Inferno’da ise sahneye FL1T çıktı ve aynı senaryonun bir kez daha yaşanmasını net şekilde engelleyerek takımını 16-7’lik galibiyette sırtlayan isim oldu. Böylece Outsiders finalin ilk katılımcısı olmayı başardı.

Heroic ile FURIA karşılaşması ise tam anlamıyla bir heyecan fırtınasıydı. Bir yanda nefis formda olan Heroic, diğer yanda taraftar desteğini sonuna kadar arkasına almış bir FURIA vardı. Inferno, Ancient ve Nuke haritalarında oynanan karşılaşmada birbirinden ilginç performanslar izledik. Açılışta ilk 3 round’u alan Heroic, bu kısa süren serinin ardından duvar gibi bir FURIA defansı ile karşılaştı. İlk yarıda 6-9’a kadar giden seriyi hücum tarafında da baskıyı sürdüren FURIA 16-6 skorla alarak maçta öne geçti. Ancient’ta olacakları ise hiç kimse beklemiyordu. Olağan bir tempoda başlayan karşılaşmada yine Heroic açılışı yaparken FURIA hızlı cevap vererek 5-3 öne geçti, ancak bu kez Heroic kontrolü ele aldı ve maçı 15-5’e kadar fire vermeden getirdi. Tam FURIA için umutlar tükenmişken KSCERATO‘nun başı çektiği nefis bir performansla maç uzatmaya kadar gitti. Uzatma aşamasında ise son bir çabayla maça tutunan Heroic, savunma tarafında rakibine üstünlük sağlayarak skoru 1-1’e getirdi. Son haritada ise pili biten FURIA, rakibine karşı sahada varlık gösteremeyerek 5-16 mağlup oldu ve tribünlerin alkışlarıyla sahadan son kez ayrıldı. Bu haritada özellikle stavn çok etkili bir performans gösterdi.

Böylece bu akşam gerçekleşecek olan IEM Rio Major 2022 büyük final mücadelesine kadar gelmiş olduk. Kazanan taraf $500,000 değerinde nakit ödül ve hem BLAST Premier World Final 2022, hem de IEM Katowice 2023 bileti alacak. Öte yandan ikincilikle yetinmek zorunda kalacak olan takım ise $170,000 değerinde nakit ödül ile eve dönecek. Dün etkinliğe veda eden FURIA ve MOUZ ekipleri ise ayrı ayrı $80,000 değerinde nakit ödül kazandılar.

Exit mobile version