IEM Rio Major 2022 Champions Stage 2. Gün Sonuçları

Kısa bir molanın ardından IEM Rio Major 2022 çeyrek finalinin ilk gününde birbirinden heyecanlı karşılaşmalar izlemiştik. Dün akşam itibariyle çeyrek finalin ikinci gününde oynanan Spirit vs. Heroic ve FURIA vs. Natus Vincere karşılaşmaları da CSGO tutkunlarını ekran başına adeta çiviledi. Maçların ardından yarı final fikstürü belirlendi ve geriye yalnızca 4 takım kaldı.

İlk karşılaşma Spirit ile Heroic arasındaydı. Vertigo ve Overpass haritalarında oynanan maçta baştan sonra genel olarak Heroic üstünlüğü söz konusuydu. Spirit her ne kadar maçtan tamamıyla düşmese de rakibinin başarılı oyununa cevap veremedi ve sırasıyla 8-16 ve 14-16 mağlup olarak etkinliğe veda eden taraf oldu. Gecenin ikinci maçı ise FURIA ve Natus Vincere arasındaydı. Bu maçta CSGO tarihinin en ateşli taraftar kitlelerinden birini görmüş olmamız çok olası. İzleyen herkesi büyüleyen Brezilya taraftarı son dakikaya kadar takımlarına inanılmaz bir destek verdiler. Sırasıyla Nuke, Ancient ve Mirage haritalarında oynanan karşılaşmada heyecan hiç düşmedi. İlk maçı son round’a kadar taşıyan iki takım arasından 14-13 önde olan FURIA, eco round’daki rakibini alt edemeyince büyük bir moral bozukluğu yaşadı ve haritayı 16-14 kaybetti. Bu mağlubiyetin ardından maça çok daha hırslı asılan Brezilya ekibi, sırasıyla KSCERATO ve drop‘un nefis bireysel performanslarıyla ikinci ve üçüncü haritaları 16-10 kazanmayı başardı. Bu geri dönüşle birlikte Natus Vincere turnuvadan elenen son ekip oldu. s1mple‘ın maçın genelinde beklenenden düşük performans göstermesi de Natus Vincere tarafında yaşanan mağlubiyetin önemli sebeplerinden biriydi.

Bu akşam oynanacak olan yarı final karşılaşmalarıyla beraber artık IEM Rio Major 2022 macerası perdeyi kapatmaya hazırlanacak. Önce MOUZ vs. Outsiders, ardından ise Heroic vs. FURIA maçları ile heyecanın giderek tırmandığı etkinlikte büyük final katılımcıları belirlenecek. Pazar akşamı ise TSİ 21.00‘da büyük ödül sahibini bulacak.

Exit mobile version