IEM Rio Major 2022 Şampiyonu Outsiders

Sonunda CSGO sahnesinin 5 haftadır her yeri kasıp kavuran macerası IEM Rio Major 2022 sona erdi ve şampiyon dün akşam oynanan büyük final mücadelesinin sonunda belli oldu. Ev sahibi FURIA ekibinin yarı finalde elenmesi, alandaki final coşkusunu bir miktar buruklaştırsa da Brezilya taraftarı tüm dünyanın sempatisini kazanmayı başardı.

Oynanan karşılaşmada en dikkat çeken nokta 3 haritanın son dakikasına kadar kıran kırana geçmesi beklenen mücadelenin oldukça hızlı şekilde bitmesiydi. Outsiders ve Heroic her ne kadar ilk haritada oldukça sıkı mücadele etseler de bu çekişme ikinci haritaya taşınmayınca final kısa bitti. Mirage ve Overpass haritalarında oynanan karşılaşmada net bir üstünlük kurulamasa da savunma tarafında dengeyi bozmayı başaran Outsiders 16-12 ile avantaj yakalamayı başardı. Ancak Overpass’te beklenen geri dönüş gelmezken adeta FL1T şov izledik. Outsiders’ı ikinci haritada tek başına sırtladığını söylesek çok da yanlış olmayacak olan FL1T, bu haritayı 2.11 Rating, +17 K/D farkı ve 135.8 ADR ile oynayarak rakibi Heroic’e adeta sahayı dar etti. fame‘in de önemli katkıları olan haritanın skoru, ilk yarı 12-3 sonlanırken Heroic maça tutunamayınca 16-5 olarak belirlendi ve Outsiders bu kritik mücadeleyi adeta terlemeden kazandı. Finale kadar çok önemli ekipleri elemeyi başaran Heroic için bu sonuç hayli yıkıcı oldu.

Böylece harika bir maceranın daha sonuna gelmiş olduk ve takımlar kara tahtaya dönerek bir sonraki mücadelelerine hazırlanmaya tekrar başladılar. Etkinlik boyunca Outsiders’ı birçok maçta sırtlamayı başaran Jame, turnuvanın MVP’si seçilerek ödül aldı. Şimdi sırada 2 gün sonra başlayıp 5 gün sürecek olan Elisa Masters Espoo 2022 mücadelesi var. Bu etkinliğin ardından ise 23 Kasım’da BLAST Premier Fall Final 2022 sırada. Yaz sonu başlayan CSGO fırtınası, Kasım ayı sonunda verdiği kısa bir aranın ardından 14 Aralık’ta BLAST Premier World Final 2022 ile yılın zirvesine ulaşarak bizleri 5 gün boyunca heyecandan ekran başına kilitlemeye geliyor. Bu nefis etkinlikler için şimdiden planlarınızı yapın!

Exit mobile version