LCS, Kripto Para Sektöründen FTX İle Ortaklıklarını Duyurdu

Geçtiğimiz dakikalarda gelen oldukça sürpriz bir haber ile espor dünyası yeniden çalkalanacağa benziyor. Yakın zamanda Kuzey Amerika’nın köklü takımlarından TSM’in kripto para birimi FTX ile anlaştığını sizlere duyurmuştuk. Bu anlaşmanın ardından League of Legends tarafından kadronun FTX sponsorlu formaları giyemeyeceğine ve takımın FTX ismini kripto para kısıtlamaları sebebiyle kullanamayacağına dair bir bildirim gelmişti. Bu olay halihazırda birçok tartışmaya yol açmış ve takipçileri ikiye bölmüştü.

Şimdi ise League of Legends ile FTX resmi olarak ortaklık anlaşmasına imza attıklarını duyurdular. Artık FTX, LCS organizasyonunun resmi kripto para birimi olarak yerini almış durumda. Üstelik bu ortaklık anlaşması tam yedi yıl sürecek. Kripto para birimlerinin yarattığı etkilerin tartışmaları halen sürerken bu kadar ciddi bir atılımın gerçekleşmesini kimse beklemiyordu. Bu hafta sonundan itibaren faaliyete geçmek üzere, oyunun takipçileri LCS yayınlarında FTX markasını görebilecekler. Markanın konumlaması ise tabii ki oyunun para birimi olan altın etrafında şekillenecek. Altın farkı, oyuncu net değeri, toplam takım altın miktarı ve altın grafiklerinin tamamı FTX tarafından sunulacak. Ek olarak, FTX doğrudan LCS’te En İyi Gelişen Oyuncu Ödülü’nün sponsorluğunu gerçekleştirecek.

Riot Games, bu kararın alınmasında hayranların ve takipçilerin görüşlerinin de karar mekanizmasında önemli rol aldığını belirtti. Hayranların görüşlerini dikkate alarak gelecek ortaklıklarını onlar için de bir bağ kurabilecek nitelikte oluşturmaya özen gösterdiklerini belirten Riot Games yetkilileri, bu kez kripto para kategorisinde oldukça net bir sivrilme gözlemlediklerini dile getiriyorlar. FTX de bu alanda yenilikçi ve düşünceli bir marka olarak öne çıkıyor. Bu hafta sonu başlayacak olan LCS Playoff aşamasında bu ortaklığın ilk adımlarını hep beraber izleyip göreceğiz.

Exit mobile version