Ortaklık Duyuruları 2021’e Doğru Hız Kazandı

Pandeminin 2020’de herkesin belini büktüğü aşikar. Birçok marka planlarını değiştirmek, yenilemek veya topyekün iptal etmek zorunda kaldı. Bu durumun sonuçlarından biri de yeni ortaklık duyurularının artmasının yanı sıra, alışıldık ortaklık şemasının hangi noktalarda yeterli olduğunu yakından görmek oldu. 2020’nin bitimine yaklaşırken birçok marka gelecek yıla dair büyük ölçekli planlarını bu ortaklıklar yoluyla sektöre duyurmaya başladı.

Astralis ve Logitech yola devam kararı aldı. (Kaynak: esportsobserver.com & Astralis Group)

18 Aralık 2020 itibariyle duyurulan iki büyük ortaklık mevcut. Bunların ilki, Danimarka’nın ünlü espor organizasyonu Astralis Group ile yılların donanım ve ekipman firması Logitech G arasındaki sözleşme yenilenmesi oldu. Orijinal anlaşmanın iki yıllığına 2019’da imzalandığı iki marka arasında bu süreye üç yıl daha eklendi. Taraflar arasındaki bu anlaşmanın finansal şartları ise duyurulmadı. Duyuruya göre anlaşma tüm Astralis takımlarının Logitech G ürünlerinde marka ortaklığı haklarını ve yeni ürünlerde, çapraz marka promosyonlarında, ekipmanlarda ve organizasyonun oyuncuları, sunucuları ve tesislerinde işbirliğini bulunduracak.

Astralis bu sene oldukça ciddi bir yapılanma içerisinde. Eylül ayında tüm takımlarını Astralis ismi ve renkleri altına taşıyan organizasyon, yakın zamanda Garmin ile özel bir akıllı saat serisi üretimi için de bir ortaklık duyurusu yapmıştı. Son olarak ise geçtiğimiz günlerde takım için yeni bir özel giyim ürünleri serisinin duyurusunu da resmi kanaldan yaptılar.

ESL Gaming ve Guinevere Capital’den Yeni Bir Ortaklık

2020 yılı biterken duyurulan tek büyük ortaklık tabii ki bundan ibaret değil. ESL Gaming ve Guinevere Capital, Okyanusya’da bir League of Legends espor altyapısı kurmak için Riot Games‘ten üç yıllık lisans aldı. Duyuruya göre bu lisansa süre bitiminde ek üç yıllık süre daha tanınabilir. Bu yeni lig, bölgedeki köklü sekiz espor organizasyonunun da işbirliğiyle geliştiriliyor. Yeni yılın ilk aylarında detayların duyurulacağı da verilen bilgiler arasında.

2020’nin erken dönemlerinde Riot Games, Oceanic Pro League’i kapatacağını duyurmuştu. Bu hamlenin bölgedeki zirve seviyedeki espor rekabetini bitireceği herkes tarafından bilinen bir gerçekti. Bu yeni lig sayesinde takımlar tekrar Oceanic Pro League dahilinde müsabakalara ve rekabete devam edebilecekler.

Böylelikle pandeminin damga vurduğu bu zorlu yıl biterken önümüzdeki sene için markaların henüz pes etmediğini görüyoruz. Önümüzdeki iki haftalık süreçte markalar benzer ortaklık duyurularıyla bize birçok sürpriz yapabilirler. Bunun en önemli kısmı ise, tabii ki espor sektörünün pandemiye rağmen ayakta kaldığını görmek. Her ne kadar offline etkinlikleri çokça özlesek de, faaliyetlerin hız kesmediği ve herkesin daha da hırslandığı bir 2021 bizi bekliyor diyebiliriz.

Exit mobile version