OverActive Media’dan $500M Değerinde Espor Merkezi

OverActive Media, Toronto’da yeni bir performans merkezi kuracağını duyurdu. OverActive Media, an itibariyle League of Legends takımı MAD Lions, Overwatch takımı Toronto Defiant, Call of Duty takımı Toronto Ultra ve daha birçok takımın sahibi konumundaki medya kuruluşu. Bu merkezle birlikle Toronto’yu aynı zamanda Kanada’nın espordaki evi konumuna da taşımayı planlıyorlar. Yapılması beklenen yatırımın boyutlarını ve firmanın hedeflerini düşündüğümüzde bu pek de şaşırtıcı değil.

Bu 7000 kişi kapasiteli merkeze yapılması planlanan toplam yatırım miktarı tam $500M değerinde. Merkezin inşaatının ise 2025’te tamamlanması bekleniyor. OverActive Media, bu merkezde her yıl 200’den fazla etkinlik yapmayı hedefliyor. Bu etkinlikler genellikle müzik ve eğlence performansları, büyük çaplı şehir genelinde konvansiyonlar, kurumsal etkinlikler, ürün tanıtımları, ödül şovları ve zaman içerisinde sayıları artacak olan geniş yelpazede espor etkinlikleri olacak. Özellikle espor sektörünün büyüme hızı düşünüldüğünde merkezin açılışıyla beraber pandemi döneminde özlediğimiz harika etkinlikleri burada görme ihtimalimiz oldukça yüksek.

Bu yapı hakkında OverActive Media CEO’su Chris Overholt bazı yorumlarda bulundu. Overholt, “21. yüzyılın dünyaya yön veren spor medyası ve eğlence firmasını inşa ediyoruz; ve sınıfının en iyisi olacak olan bu performans merkezi eğlence seçimi ve deneyimi açısından farklı düşünen bir hayran jenerasyonunun seçilmiş evi olacak.” dedi. Aynı zamanda Overholt, bu merkezin kendi takımları için de bir ev olarak kullanılacağının altını çizdi. Tabii sözkonusu planların 2025’e yönelik olması sebebiyle takımlar dört yıl daha beklemek zorundalar. Yine de böylesine büyük bir girişim heyecan verici olmakla birlikte takdiri hak ediyor. Pandemiyle yaşanan bu zorlu sürecin ardından böylesine büyük yatırımların nasıl bir sonuca bağlanacağını ise hepimiz izleyip göreceğiz.

Exit mobile version