Pinnacle Cup Championship 2022 Şampiyonu Heroic Oldu

(Kaynak: Egamersworld.com)

10 Haziran Cuma akşamı itibariyle Playoff aşaması başlayan Pinnacle Cup Championship 2022 etkinliği, son düzlükte oldukça heyecanlı bir geri dönüş macerasına ev sahipliği yaptı. Sona kalan 4 takımın üst ve alt seride karşılaştığı mücadeleye Heroic ekibi damga vurdu.

Üst seride grup liderleri BIG ve Astralis’in, alt seride ise grup ikincileri Heroic ve Finest’ın Playoff aşamasına katılma hakkı kazandığını önceki haberimizde de paylaşmıştık. Bu fikstürde Astralis, Ancient ve Dust2 haritalarında alışık olduğumuz bir açılışla BIG’i 2-0 geçti ve finale doğrudan adını yazdırdı. Alt seride ise Heroic ile Finest arasında üçüncülüğü garantileme mücadelesi vardı. Heroic her ne kadar ikinci harita Vertigo’da rakibine karşı zorlanarak 7-16 mağlup olsa da ilk ve son haritalar olan Overpass ve Inferno’da 16-8 ve 16-4 gibi net skorlarla alt seri finalinde BIG’in karşısına geçmeye hak kazandı.

Finale gidecek olan takımı belirleyen bu maçta ilk harita Mirage bir uzatma gördü. Bu uzatmada momentumu yakalayan taraf Heroic oldu ve böylece ikinci harita olan Overpass’e de moralli geçtiler. Overpass’in ilk yarısında BIG ekibi defansta başarılı bir grafik çizdi ve devreye 9-6 önde girdi. Bu noktada üçüncü harita beklentileri yükselirken Heroic’in savunma performansı ilk yarıyı adeta unutturdu ve Danimarkalılar 10-1 gibi güçlü bir seri ile maçı iki haritada kapatmayı başardılar.

Finalde ise sahada 10 Danimarkalı oyuncu vardı, Astralis ve Heroic’ten bahsediyoruz. İlk harita Astralis’in tercihi olan Ancient idi. Beklenenin aksine Heroic bu haritada inanılmaz bir açılış yaparak ilk yarıda 11-4 gibi ezici bir avantaj yakaladı. İkinci yarıda Astralis her ne kadar başa baş bir performans gösterse de 5-5’lik seri gelince Ancient zaferi Heroic’in oldu. Overpass tarafında ise Astralis daha etkili başladı ve ilk yarıyı savunmada 9-6 önde kapatarak BIG maçında olduğu gibi üçüncü harita beklentilerini yükseltti. Ancak yine Heroic’in tercihi olan Overpass’te savunma sırası Heroic’e gelince ortalık toz duman oldu ve 10-2’lik durdurulması zor bir performans ile Heroic $150,000 değerinde ödülü eve götürmeyi başardı.

Ancak sürpriz bir not olarak Astralis oyuncusu blameF’in etkinliğin MVP’si olarak seçildiğini de belirtelim. Finalde mağlup olsalar da oldukça sıkı istatistiklere sahip olan blameF, 8 haritada 1.41 gibi etkileyici bir rating skoru yakalamayı başardı.

Exit mobile version