Playerunknown’s Battlegrounds 12.1 Yaması Çıktı

Playerunknown’s Battlegrounds yaz döneminde espor kanadında biraz daha sakinleşiyor gibi görünse de bu sessizlik sadece önümüzdeki dönem kopacak fırtınanın habercisi. Çıkışından bu yana istikrarlı bir şekilde geliştirilmeye devam eden oyun halen türlü yeniliklerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Son olarak 23 Mayıs 2021 tarihinde yayınlanan Playerunknown’s Battlegrounds 12.1 yaması ile özellikle Miramar’la yakından ilgilenildiğini gösteren geliştiriciler, yine güzel sürprizlerle geliyorlar.

Playerunknown’s Battlegrounds 12.1 yamasında ilk olarak Miramar haritasının çöl temasına uygun şekilde kuru ve tozlu atmosferin daha etkili yansıtıldığını görüyoruz. Işıklandırma, ambiyans, dokular, görüş kolaylığı çeşitli yeryüzü değişiklikleri bu dopdolu değişimin önemli parçaları. Diğer yandan Miramar haritasına Jammer Pack, Decoy Grenade ve Emergency Parachute de eklenmiş. Peki burada bitiyor mu, tabii ki hayır! Miramar’da bundan sonra çölün sıcak topraklarında ulaşım için taşıt arayan oyuncuların bir seçeneği daha olacak – ATV. Bir diğer adıyla Quad olarak da anılan bu araç çift kişilik olacak ve 110km/h maksimum hıza (boost ile 125km/h) sahip olacak.

PUBG Kalibreyi Yükseltiyor

Bununla da yetinilmemiş ve çölde yaşanan aksiyona farklı bir tat getirmek isteyen geliştiriciler cephaneliğe nefis bir parça ekleyerek bu yamayı taçlandırmışlar: Lynx AMR. Bu silah aslında klasik bir keskin nişancı tüfeğinden ziyade “Anti-Materiel Rifle” olarak kayıtlara geçiyor. .50 kalibrelik korkunç bir güce sahip cephanesiyle artık araçlarda da güvende olmayacaksınız. Genel olarak Anti-Materiel Rifle klasmanındaki silahlar zırhlı askeri ekipmanları etkisiz hale getirmek amacıyla kullanılıyorlar.

Burada da PUBG’nin ilk .50CAL silahı olan Lynx AMR özellikle motorsikletler gibi güçsüz araçları tek mermiyle etkisiz hale getirebilecek. Daha büyük araçlar için de 2-3 atış yeterli olacak. BRDM gibi ağır zırhlara sahip araçlar da bu silahın beton çivisinden hallice mermisinden nasibini alacaklar, hatta nişancılığına güvenen oyuncular BRDM pencerelerini delebilen bu silahla içerideki yolcuları öldürme şansına sahip olacaklar. Tabii bu kadar devasa bir gücün bir de dezavantajı var. Lynx AMR sadece havadan atılan ekipman kutularından bulunabilecek, 5 mermiye sahip olacak ve şarjör doldurma veya ek cephane şansı olmayacak.

Liste Uzun

Yenilikler saymakla bitecek gibi değil. Dereceli maçlardaki ödüller, silah skinleri için geliştirme yolları, crafting için gelen yenilikler, bekleme lobisine erken ulaşan oyuncular için eklenen futbol topu, arayüz değişiklikleri, botlar için yapılan geliştirmeler derken ısrarla bitmeyen inanılmaz bir değişiklik ve yenilik listesi görüyoruz. Yama notlarının tamamına duyurunun resmi sayfasından ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version