PROTALITY Season 6 Lower Bracket Mücadelesi Tamamlandı

3-4-5 Mart 2023 tarihlerinde Büyük Final mücadelesiyle 100.000TL ödül havuzu ve 2 Wildcard hakkını nihayet sahiplerine teslim etmeye gelen PROTALITY Season 6, Lower Bracket mücadelesini bu akşam itibariyle tamamladı. Oynanan 10 maçlık serinin ikinci yarısında yaşanan nefis mücadeleyi sizler için özetledik.

Maç 1

Uçak: Güneydoğu – Kuzey
Alan: Doğu

Lower Bracket mücadelesinin son maç günü, sakin bir uçak güzergahı ve doğu alanıyla başladı. Yaklaşık 7 dakika boyunca sakin geçen maçta 7.30’dan sonra alan merkezinde başlayan yığılmalarla birlikte takımlar yavaş yavaş oyuncu kaybetmeye başladılar. İkinci alanın doğu tarafa yakın kalmasından ötürü takımlar giderek Junkyard çevresinde sıkışmaya başladılar ve çatışmalar hafif ölçekte devam etti. Sadece SUN ekibinin elendiği süreçte üçüncü alana geldiğimizde artık bölgede yavaş yavaş tüm güvenli konumlar dolmaya başladı. 15. dakikada NM‘nin PCF tarafından elenmesiyle birlikte sahada 13 takım kaldı. 

Dördüncü alanın belirlenmesini takiben ND ekibi de maça veda etti. Çemberin hem içinde hem dışında oldukça sıkışık şekilde içeriye girmeye çalışan takımlar artık aynı anda birden fazla rakiple dirsek teması halindelerdi. 18. dakikada bu temaslardan oluşan tansiyon skor tablosuna adeta bir skor seli halinde yansıdı. Bütün takımların ardı ardına oyuncu kaybettiği bir karmaşada asıl dikkat çeken ilginç enstantane ise VOLT ekibinin alanın kuzeydoğusunda kalan herkesten uzak bir noktada oldukça rahat bir konumda herkese ateş açıyor olmasıydı. Bir sonraki alana geldiğimizde PCF ve ACES ekipleri de maça veda etti. Bu esnada VOLT, alan dışında kalan güvenli konumlarını terk ederek derin bir rotasyonla Junkyard güneyindeki küçük yerleşkeye ulaştılar. Alanın güneydoğusunda CE ile çatışan DJ‘in de elenmesiyle 9 takıma düşen tabloda engebeli araziler bütün takımların dar alanda birbirleriyle köşe kapmaca oynamasına yol açtı.

6. alan geldiğinde aniden kuzeye çekilen çember, Junkyard’da direnen BULL ekibinin işine yaradı. Ancak güneyde STR, CRF, CE, BISC ve DEAD beşlisi çemberin dışında aniden alan mücadelesine girmek zorunda kaldılar. Burada ilk elenen taraf BISC oldu. Onları CRF takip ederken 25. dakika çizgisinde STR ve MTB ekipleri de elendi. 7. alanın başladığı 25.30 sularında BULL dışında tüm takımların dışarıda kaldığı bir senaryoda BE‘nin elenmesiyle son 4 mücadelesi başladı. DEAD ekibi de güneydoğuda düşünce 4 kişilik BULL kadrosu çok iyi bir avantaj yakaladı. Birkaç dakika süren çatışmada önce 2 kişi kalan CE ekibi elendi ve bu noktada bir oyuncusu yerde olan VOLT da daha fazla direnemeyerek galibiyeti BULL‘a bıraktı.

Maç 2

Uçak: Güney – Kuzey
Alan: Güneydoğu

Serinin son Miramar maçında alan bu kez güneydoğu kıyılarından merkeze kadar olan bölgeyi işaret etti. Görece sakin geçen açılışta oyuncular Los Leones – La Bendita – Impala üçgeninde yoğunlaştılar. İkinci alanın tam bu üçgen üzerine daralmasıyla dışarıdaki ekipler de bu alana dahil olmak üzere hareketlendiler. 15. dakika biterken BULL ve BE ekipleri arka arkaya elenerek skor tablosunda perdeyi açtılar. Bu andan itibaren geçen 4 dakikalık sürede birçok oyuncu düşmesine rağmen hiçbir takım elenmedi. Bu seriyi BISC bozdu. Onları CRF ve CE takip etti. Geçici olarak sakinleşen sahada DEAD de 21. dakikada çok geçmeden düşerken La Bendita’nın güneydoğusunda daralan alanda merkezde bulunan tek oyuncu PCF_Tusda da aynı anda 4 takımdan gelen ateşe direnemedi ve PCF takımı MTB tarafından elenmiş oldu. ACES de VOLT ve MTB tarafından paylaşılırken SUN ekibinin son oyuncusu kendisini alana bırakarak STR‘ın puan almasına engel oldu. STR, saniyeler sonra MTB‘den gördüğü baskı sebebiyle aynı taktiği uyguladı ve 3 oyuncu sadece tek skor kaptırarak maçtan ayrıldı. Böylece 19. dakikasında 13 takımın olduğu maçta 23. dakikaya girerken sahada sadece 5 takım kaldı. Arka arkaya elenen ND ve NM ile son 3 mücadelesi MTB, VOLT ve DJ arasında başladı. Takımların daralan alanda köşe kapmaca oynamasıyla dakikalar boyunca sakin süren mücadelede ilk elenen taraf VOLT oldu. Böylece geriye 3 kişilik DJ kadrosuna karşı tek başına direnen MTB_ctrkN kaldı. Çok geçmeden avantajı iyi değerlendiren DJ ekibi galibiyete ulaştı. 

Maç 3

Uçak: Güneydoğu – Kuzeybatı
Alan: Kuzey

Gecenin ilk Erangel mücadelesinde alıştığımız manzaralardan uzak bir oyun seyrettik. 15. – 20. dakikalar arasında takımlar adeta bir zincire bağlanmışçasına arka arkaya elenirken son 4 mücadelesi bu karmaşadan sıyrık almadan çıkmayı başaran 4 takım arasında yaşandı. Skor tablosunda perde DEAD ekibinin ND‘den aldığı skorla 3. dakikada açıldı. Alanın kuzey kıyılarında kalması sebebiyle özellikle Severny güneyi hızla hareketlendi. Bir grup takım ise Mansion ile Prison arasındaki alanda çatışarak rotasyonu geciktirdiler. Bu bölgede SUN ekibi iki oyuncu kaybetti. İlk alan sakin bir şekilde geçerken ikinci alanda maça ilk veda eden taraf PCF oldu. Onları çok geçmeden SUN takip etti. 15. dakikada ACES de VOLT tarafından elendi. Dakikalar süren çatışmalarda maça veda eden bir sonraki ekip ise ilk günün formda takımı BULL oldu. Alan güneyinde bir önceki maçın galibi DJ de CE ekibi tarafından bitirildi. Hemen arkasından 20. dakikada CE de ND ile beraber arka arkaya elenerek maça veda etti. Seride bir sonraki takım CRF olurken BE ekibi de saniyeler sonra bu zorlu alanda tutunamayarak elendi. Açık alanın bir sonraki kurbanı ise 22. dakikada BISC oldu. 

Son olarak VOLT‘un da saf dışı kalmasıyla 4v4v4v4 şeklinde bir son 4 mücadelesi başladı. Oyuncu avantajını ilk kaybeden taraf MTB oldu ve 2 kişi kalarak savunmaya çekildi. DEAD ve NM tarafından çapraz ateşe tutulan MTB, burada ilk düşen ekip oldu. NM de çok geçmeden STR ve DEAD arasında kalarak üçüncülüğe razı oldu. Oyuncu avantajını çok nefis bir alan kontrolüyle elinde tutan STR, rakibi DEAD’i temiz bir oyunla eleyerek zafere ulaştı.

Maç 4

Uçak: Doğu – Batı
Alan: Batı

Dördüncü maçta batıda başlayan alana rağmen dışarıdaki takımların ciddi bir kısmı oldukça sakin bir şekilde rotasyonlarını 7. dakikaya bıraktı. Bu esnada PCF ekibi BE’yi eleyerek maçta ilk kanı döken taraf oldu. Gatka taraflarında ikinci alanda onları arka arkaya SUN, BE ve DEAD takip etti. Alanın Gatka’dan kuzeybatıda Hospital taraflarına çekilmesini takiben güney ve doğu bölgelerinde 11 takımdan 6-7 tanesi aynı anda araçlarla alana hareketlendi. Bu takımlardan ilk düşen DJ oldu. Aynı bölgede ND ekibi BULL‘u çok ağır ateşe maruz bırakırken onlara da VOLT kuzeyden ateş açıyordu. Ancak BULL burada CRF ekibini elemeyi başardı. Daha sonra kendileri de VOLT tarafından elenirken alan bu kez Gatka batısındaki tarlalara doğru daraldı ve batıya giden takımlar bu duruma ters ayakta yakalandılar. 

Kuzeydoğuda MTB, güneyden gelen ND ekibini eleyerek bölgede kendilerine alan açmayı başardı. Çatışmalar sürerken tek başına kalan BISC oyuncusu da rakiplerine skor bırakmamak adına 20. dakikada kendisini alana bırakarak maça veda etti. Alanda yer değiştiren takımlar birbirleriyle çatışırken bu karmaşada VOLT ekibi ACES‘i topyekün elemeyi başararak nefis bir 4 puanı cebe indirdi. Güneybatı sınırındaki bu savaştan sonra tekrar merkeze daralan alana çekilen VOLT, güney sınırındaki küçük bir evin civarına konumlanarak arazi engebesini siper olarak kullanmaya başladı. Bu esnada son kalan NM oyuncusu da fark edilerek düşürüldü ve son 4 mücadelesi başladı. 3 kişi olan STR ve VOLT, 2 kişi olan CE ve tek kalan MTB oyuncusu ile başlayan savaşta ortada kalan CE çok geçmeden elendi. Bu noktada MTB oyuncusu saklandığı yerde iki avantajlı rakibin birbirini yıpratmasını bekliyordu ancak alan da daralınca bulunduğu yer düzlüğe açık bir hale geldi. Fark edilen oyuncu, riske girmeden kendisini molotofla alana bıraktı ve alan STR ile VOLT savaşına kaldı. Bir dakika boyunca süren çatışmadan galip ayrılan taraf STR oldu.

Maç 5

Uçak: Kuzeydoğu – Güneybatı
Alan: Doğu

Serinin son maçında alan bu kez doğuda başladı. Maçın ilk çatışması ise CRF ile CE arasında Ruins batısında yaşandı. Skorlardan birini BULL oyuncusu uzaklardan çalmayı başardı. Karşılıklı skorlar alınırken alan merkezinde ACES ve PCF de birbirine girdi. VOLT ve CRF‘in de çatıştığı karmaşada ilk elenen takım PCF oldu. Onları VOLT tarafından elenen CRF takip etti. Alan kapanmaya yaklaşırken güneybatı sınırında SUN ve NM karşılaştı. SUN burada iki oyuncuyu erken kaybetti. Baskıyı sürdüren NM, rakibini çok geçmeden elemeyi başardı ancak kuzeydoğuya kapanan alanda oldukça dışarıda kaldı. 

Üçüncü alana kadar irili ufaklı çatışmalar devam etse de düşen bir takım olmadı. Üçüncü alanda ise kayıplar BISC ve BULL ile devam etti. Yasnaya Polyana doğusunda konumlanan dördüncü alana girilirken NM ve STR de elenince geriye 7 takım kaldı. Alanın bu kez batıya çekilmesini takiben geniş alanda birbirine temas etmeyen takımlar da adım adım birbirlerine yaklaşmaya başladılar. Burada CE ve ACES ekipleri tarlalarda açık alanda kalarak ciddi hasar aldılar. ACES‘in üzerine BE ve DJ aynı anda saldırırken iki takım da çok sürpriz şekilde ACES tarafından elendi ve böylece ACES son maçta çok zor pozisyonda beklemediği puanlar aldı. Son 4 mücadelesi DEAD, CE, MTB ve ACES arasında başlarken alan da hafif güneye kapanarak takımları eşzamanlı olarak daha yakın temasa soktu.

Bu noktada dakikalardır MTB ekibinin adeta burnunun dibinde kalan CE oyuncusu direnmeye devam ediyordu. ACES de alanın kapanmasından ötürü yerleşkeden çıkarken MTB ve DEAD ateşiyle bir oyuncuyu kaybetti ve bir süre daha içeride beklemeye yöneldi. ACES elendikten sonra birbirine dönen 3 takım arasından MTB sürpriz şekilde CE‘nin tek kalan oyuncusundan önce elenirken galibiyet 10 skorla DEAD ekibine gitti.

İstatistikler Ne Diyor?

Twire.gg tarafından sağlanan istatistiklerde en iyi 4 oyuncu grafiği dünküne göre farklı görünse de lider değişmiyor. BULL_forge2k, gösterdiği üstün performansla rakiplerini 92 Twire puanı alarak geride bırakmayı başarmış. Onu 88 puanla VOLT_xGrift, 84 puanla VOLT_BomBiliBom ve 82 puanla BULL_rid1 takip ediyor.

Detaylı istatistiklere baktığımızda 25 skorla BULL_forge2k zirvede görünüyor. Asist konusunda ise STR_Celtik 12 asistle bayrağı devralan isim. Hasarlara baktığımızda manzara biraz ilginç görünüyor çünkü 25 skor alan BULL_forge2k 4037 hasar çıkarırken MTB_Esqui 18 skora 5134 hasar sığdırmış. Bu 5134 hasarın 3217‘sini DMR ile veren MTB_Esqui, DMR hasarında tahmin edebileceğiniz üzere liderlik koltuğunda. En yakın rakibi olan VOLT_BomBiliBom ise 2439 DMR hasarı çıkartmış.

Artık Büyük Final Zamanı

Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik ve yarın bir günlük dinlenme arasından sonra 3 Mart 2023 TSİ 19.00’da paraşütler bu kez büyük ödül için açılacak. Etkinliğin en iyilerinin mücadelesinde yine heyecan fırtınası bizleri bekliyor. Kazanan takımlar için para ödülünün yanında Avrupa bileti olması bütün takımlar için çok kritik. Bu mücadele, her zaman olduğu gibi PUBG: BATTLEGROUNDS TR Twitch adresinde canlı olarak yayınlanacak.

Exit mobile version