Riot Games Valorant Global İstatistiklerini Açıkladı

Valorant (Kaynak: Riot Games)
Valorant (Kaynak: Riot Games)

Valorant global istatistikleri, bir yıl sonu sürprizi olarak Riot Games tarafından açıklandı. Bu istatistiklerin bazıları kimse için sürpriz olmasa da bazıları hayli şaşırtıcı. Güncelleme döngüsü tatil dönemi için yavaşlamış durumda, çoğu geliştirici evden çalışsa da çoğu yeni yıla kadar resmi tatilde. Yakın zamanda Kuzey Amerika’daki en iyi 100 oyuncuyu derecelendirme sistemi haberlerine istinaden duyuran Riot Games, oyuncuları yalnız bırakmıyor. Yıl sonu tatiline girilirken birçok farklı takımın duyurularını ve teşekkürlerini haberler köşesinde yayınlayan firmanın gayreti takdire şayan.

Burada yayınlananlar gibi küçük istatistikler oyuncuların güncellemeler arasında da oyuna bağlı kalmasını sağlayan etmenler olarak görülüyor. Oyuncuların doğrudan somut verilere ulaşması bir yana, firmanın da gelen geri bildirimlere göre bir sonraki adımı daha sağlam atması böylece kolaylaşmış oluyor.

İlk görselde Riot Games en ölümcül silahları açıklarken ikinci görselde oyunun çıkışından bu yana oynanan en uzun Valorant maçı gösterilmekte.

En ölümcül silah görselini incelerken bunun kimse için sürpriz olması beklenmiyordu. Tasarımından kaynaklı olarak, ortalama bir Valorant oyuncusunun kullandığı en iyi silahlar Vandal ve Phantom idi. Bu ikisini takip eden silah ise Spectre oldu. Listede Operator görmediği için şaşıran oyuncular da olabilir.

Sonraki görselde ise oldukça şaşırtıcı olan “2020’nin en uzun Valorant oyunu” var. Ascent haritasında tam 58 round, 1 saat 28 dakika süren bir oyundan bahsediyoruz. Bu oyun muhtemelen dünyada görebileceğiniz en inatçı oyuncuları barındırıyor çünkü bir noktadan sonra sadece bir oyuncunun pes edip oyunu bırakmasıyla oyun beraberliğe gidiyor. Oyunun nasıl sonuçlandığını maalesef Riot Games açıklamadı, ama bu kadar uzun bir oyundan sonra umarız biri zafere ulaşmıştır.

Exit mobile version