Riot Games’in FPS Oyunu Project A, Valorant İsmiyle Duyurulabilir

Riot Games'in FPS Oyunu Project A, Valorant İsmiyle Duyurulabilir

Riot Games'in FPS Oyunu Project A, Valorant İsmiyle Duyurulabilir

League of Legends, Teamfight Tactics ve Legends of Runeterra gibi oyunların yapımcısı Riot Games, League of Legends’ın 10. yıl kutlamasından bu yana aylardır gizli tuttuğu ve bir dizi diğer oyunun yanında “Project A” olarak bahsettiği yeni bir FPS oyunu geliştirmekteydi. Ancak bazı sızıntılarla birlikte çeşitli bilgiler ortaya çıktı, ve görünene göre oyunun ismi Valorant olabilir.

Bir hayran Twitter hesabı olan @ProjectAOnline , bazı bağlantıları fark etti ve henüz hareketsiz olan bir Twitter hesabını, “PlayValorant”ı keşfetti. Bu referansın League of Legends’ın hikayesinin geçtiği Runeterra kıtasının kuzeyinde bulunan Valoran kısmına işaret ettiği düşünülüyor.

Bir diğer hayran hesabı olan @ValorantTheGame , söylentiye göre oyun içinden bir ekran görüntüsü paylaştı. Görüntüde Overwatch’unkine benzeyen bir oyun öncesi lobi ekranı bulunmakta. Takım kompozisyonunun solda, seçilen karakterin ve yeteneklerinin sağda olduğu, alt kısımda ise bir sohbet kutusu görülen bir ekran görüntüsüyle karşı karşıyayız. Seçilmiş olan karakterin ismi Sage, kilitlenmiş olan diğer iki karakterin ise Brimstone ve Viper olduklarını görüyoruz. Henüz tanımlanmamış olan karakterleri de ortada ve altta görmekteyiz.

Valorant’ın İlk Kahramanları: Sage ve Viper

Sage’in görüntülenen dört yeteneği Bariyer Küresi, Yavaşlatma Küresi, İyileştirme Küresi ve Diriltme gösteriyor ki bu bir destek karakteri olacak. Model ve yetenek tanımlarına bakıldığında, dikkatli hayranların halihazırda Ekim 2019’da ortaya çıkan Project A’nın duyuru videosunda bu karakterin zaten görüldüğüne dikkat çektiklerini de belirtelim. Project A duyuru videosu, ünlü CSGO profesyonel oyuncusu Volcano’yu -ki kendisi Valorant projesi tasarımcılarından biri konumunda- Sage’i oynarken göstermekte. Volcano, bilinmeyen bir maskeli karakteri oynayan ve bir çatışmada ölen bir müttefiği izliyor. Ardından geçici bir siper sağlayan bir duvar yaratıyor ve ölen takım arkadaşını diriltmek için Bariyer Küresi’nin duvarı yıkılana kadar zaman kazanıyor. Sonunda yarı otomatik bir silahla da duvarın diğer tarafındaki rakibi öldürüyor.

Aynı Proje A duyuru videosu ayrıca sızdırılan diğer karakter olan Viper’dan da neler bekleyebileceğimizi gösteriyor. Siyah saçlı ve yeşil cerrahi maskeyi andıran yüz koruması bulunan bir kadın karakter olarak karşımıza çıkan Viper, duyuru videosundaki oynanış bölümünde ekranın bir bölümünde yer alan öldürme anonslarında gördüğümüz fotoğrafa uyuyor. Klipte Viper, zehirli bir gaz gibi görünen opak bir duvar yaratan bir el bombası atmadan önce yeşil bir duman duvarı kaldırıyor. Bu klipte ise Viper’ın elinde pompalı tüfek görmekteyiz.

2020 ilerledikçe daha fazla Valorant / Project A haberleri gelmeye belli ki devam edecek.

Yeni CS:GO Güncellemesi Özelleştirme İçin Ek Seçenekler Sunuyor

Exit mobile version