Starladder CIS RMR 2021 Şampiyonu Natus Vincere Oldu

2021 Yaz mevsiminin önemli RMR etkinliklerinden Starladder CIS RMR 2021 nihayet tamamlandı. Kıran kırana geçen etkinlikte final maçı Gambit ve Natus Vincere arasında oynandı. Üst seriden gelen Gambit’in 1-0 önde başladığı final serisinde kazanan takım Natus Vincere oldu.

Grup Aşaması’nın ardından oynanan Playoff fikstüründe açılışı A Grubu birincisi ve ikincisi Gambit ve Natus Vincere kolay geçti. Sırasıyla K23 ve Spirit ile karşılaşan takımlar rakiplerini doğrudan alt seriye göndererek Playoff’a hızlı bir başlangıç yaptılar. Ardından üst seri finalinde karşılaşan iki takımdan galip ayrılan ve finale adını yazdıran taraf Gambit oldu. Natus Vincere, alt seride rakibi K23’ü eleyen B Grubu birincisi Spirit ile tekrar karşılaştı ve bu rövanşta tekrar galip gelmeyi başararak bir diğer rövanş olan finale gitti.

Finalde ilk harita ilginç şekilde Ancient oldu. Gambit’in seçimi olan Ancient’ta ilk yarı oldukça çekişmeli geçti. Hücumda rakibine az da olsa üstünlük sağlayan Gambit, ilk yarıyı 9-6 önde kapattı. İkinci yarıda Natus Vincere hücumda zayıf kalınca Gambit bu haritayı zorlanmadan kazandı. Özellikle nafany’nin 1.53 Rating ve 94 ADR ile istatistiklerde fark yaratması gözlerden kaçmadı. İkinci harita olan Dust2‘de ise dengeler değişti. Natus Vincere, haritanın başından sonuna başarılı bir oyun ortaya koydu. İlk yarıyı 10-5 önde kapatan ekip, ikinci yarıda da rakibin baskısını karşılamayı başardı ve kupanın o kadar kolay ellerinden alınamayacağını gösterdi.

Üçüncü harita Mirage başladığında mücadele iyiden iyiye kızıştı. Şampiyonluğa aç olan Natus Vincere ile 2021 yılını kasıp kavuran Gambit beşlileri artık kelimenin tam anlamıyla varını yoğunu sahaya koyma noktasına geldiler. İlk yarıda kıran kırana bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada devre arasına 8-7 Gambit üstünlüğüyle girildi. Ancak taraflar değiştiğinde Natus Vincere son şansları olan ikinci yarıya inanılmaz bir kararlılıkla çıktı. Rakibine adeta şans tanımayan Natus Vincere, skoru tartışmasız bir performansla 15-10’a taşıyarak maç sayısına erken ulaştı. Gambit son şansını zorlayarak Natus rakibin momentumunu bir round için kırsa da moral bozmayan Natus Vincere 16-11 ile umutlarını son harita Inferno‘ya taşımayı başardı.

Artık taraflar kupaya eşit uzaklıktalardı, ve üçüncü harita Inferno da tıpkı Mirage gibi bir hayli çekişmeli başladı. Ancak bu kez ilk yarıyı 8-7 önde kapatan taraf Natus Vincere oldu. Maçı 2-0’dan 2-2’ye getirerek rakibinin psikolojisinde oldukça büyük bir baskı kuran Natus Vincere, ikinci yarıya bu önemli moral üstünlüğüyle başladı. Baskıyı sürdürerek Mirage’da olduğu gibi skoru 15-12’ye kadar götüren usta beşli, maç sayısına böylece ulaşmış oldu. Gambit ise yine bir önceki haritada olduğu gibi maç sayısına ulaşan rakibinin momentumunu bu kritik round’da kırmayı başardı. Ve yine bir önceki haritada olduğu gibi Natus Vincere bu duraklamadan etkilenmeyerek bir sonraki roundda rakibi Gambit’i alt etmeyi başardı. Böylece 2-0 geriye düştükleri karşılaşmayı geriden gelerek 3-2 kazandılar ve büyük ödülün sahibi oldular.

Natus Vincere, bu galibiyet sayesinde $40,000 ve 2000 RMR puanının sahibi oldu. Gambit ise ikincilik ödülü olarak $15,000 ve 1875 RMR puanı kazandı.

Exit mobile version