Team Heretics Kadrosunda nieSoW Ayrılığı Kapıda Olabilir

Valorant Champions Tour 2021 Europe Stage 1 Masters turnuvasında kıran kırana bir mücadelenin ardından rakibi Acend’e 3-2 mağlup olan Team Heretics’te takımın kilit isimlerinden Dustyn “nieSoW” Durnas’tan ayrılık sinyalleri gelmeye başladı. Oyuncuların açıklamalarına göre First Strike etkinliğinden sonra adım adım yükselen bu sinyallerin sebebi ise oyuncunun giderek şiddetlenen aile içi sorunları.

Takıma katıldığı andan itibaren nieSoW’un performansı göz kamaştırıcı bir çizgide ilerliyordu. Birçok turnuvada kupa kaldırmayı başaran oyuncu geçtiğimiz Aralık ayında da First Strike’ta Team Heretics ile Avrupa şampiyonu olmayı başarmıştı. Bu bağlamda genç oyuncunun kariyeri birçok kişi tarafından gelecek vaad eden bir kariyer olarak görülüyordu. Ancak yetenekli oyuncunun aile kaynaklı problemleri moral açısından zorlayıcı olurken zaman zaman maçlara çıkmasını ve idmanlarını engellemeye başladı. Bunların sonucunda kaçınılmaz olarak oyuncunun performansında adım adım düşüşler görülürmesi de sözkonusuydu. Bu etkinin en net görüldüğü mücadele ise geçtiğimiz günlerde oynanan Valorant Champions Tour 2021 Europe Stage 1 Masters finaliydi.

Öte yandan oyuncunun geçmişte CSGO oynadığı dönemden bu yana hile yaptığına yönelik iddialar da sürekli gündeme getiriliyor. Oyuncunun yakın çevresindeki kaynaklar bu iddiaların asılsızlığını şiddetle savunurken iddiaların henüz resmi olarak kanıtlanmışlığı olmaması da bu savunmaları güçlendiriyor. Lakin her oyuncu için böyle bir iddianın sadece dillendiriliyor olması dahi önemli ölçüde moral bozucu. Geçtiğimiz günlerde Twitter’da Team Heretics ekibinden Tanizhq da bu konuda sert bir açıklama yaparak nieSoW hakkında dolaşan söylentilere ateş püskürdü.

An itibariyle takımın nieSoW’un ayrılık düşüncesinden bir süredir haberdar olduğu ve bu sebeple 6. oyuncu planlarına hız verilmiş olduğu bu açıklamada geçen önemli ifadeler arasında. Takımın nieSoW tarafından bu süreçten uygun şekilde haberdar edilmiş olmasının yanı sıra herhangi bir olumsuzluk bulunmadığının ve oyuncularının tamamıyla arkasında durarak tam destek verdiklerini belirten Tanizhq, topluluğu da genç yeteneğe destek olmaya çağırdı. Kulüpten veya oyuncudan bunun dışında resmi olarak bir açıklama gelmiş değil.

Exit mobile version