The International 2021 Lokasyonu Değiştirilecek

Valve tarafından piyasaya sürülen DotA 2, uzun zamandır MOBA sahnesinin en köklü ismi olarak yerini koruyor. Oyunun başarısı ve hitap ettiği kitle kadar resmi mücadele etkinlikleriyle de adından söz ettiren DotA 2, espor konusundaki amiral gemisi The International etkinliğini geçtiğimiz sene COVID-19 pandemisinden ötürü gerçekleştirememiş ve tam $40,000,000 değerindeki ödül havuzu askıya alınmıştı.

Geçtiğimiz yıl yaşanan zorlu süreçler sebebiyle ertelenen The International ayağının bu sene gerçekleşeceği doğrulanmıştı. Ancak geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan sürpriz bir gelişme ile verilen bilgilerde değişiklik olacağı duyuruldu. Üstelik bu değişikliğin gerekçesi bir hayli ilginç ve şok edici. İsveç’in Stockholm kentinde düzenlenmesi beklenen The International etkinliği, İsveç Spor Federasyonu’nun “esporu spor olarak tanımaması” sebebiyle kendine yeni bir evsahibi bulmak zorunda. İsveç gibi esporun en köklü ülkelerinden birinden bu kararın çıkması espor dünyasında adeta soğuk duş etkisi yaratmış durumda. Bu kararın en açık neticesi ise bu etkinlikle ilgili ülkeye giriş yapması gerekecek olan ekiplerin vize alamayacak olması.

Bu karar aynı şekilde CSGO Major etkinlikleri için de kafalarda bazı soru işaretleri oluşturmuş durumda. Ülkenin tanınan politikacılarından Hanif Bali, bu kararı Twitter’da tepkiyle karşıladı. Bali, Valve’in duyurduğu resmi kararı paylaşarak “İçişleri Bakanı Damberg, DOTA International etkinliği için spor vizesi verilmesini reddetti. Bu yüzden etkinlik iptal ediliyor ve bir başka ülkeye taşınıyor. Bu, dünyanın en büyük espor etkinliklerinden biri. Ancak görünen o ki, işin içinde vergilendirme olmayınca spor olarak kabul görmüyor.” dedi.

Exit mobile version